StoryEditorOCM
Županijademografska i socijalna mjera

Županija izdvojila pola milijuna kuna za sufinanciranje prijevoza putnika; Evo tko je sve dobio novac

Piše Šibenski.hr
29. studenog 2022. - 19:14
U Županiji potpisani ugovori s jedinicama lokalne samouprave o sufinaciranju prijevoza putnikaŠibensko-kninska županija

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić potpisao je danas Sporazume o sufinanciranju obavljanja županijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu za 2022. godinu s gradonačelnikom Grada Skradina Antonijom Brajkovićem, načelnikom Općine Ružić Daliborom Durdovom, načelnikom Općine Ervenik Predragom Burzom, predsjednikom Općinskog vijeća Općine Kistanje Markom Kardumom te predstavnikom Općine Pirovac Brunom Gulamom.

„Ovo je izravna demografska i socijalna mjera budući da dodijeljenim sredstvima pomažemo jedinicama lokalne samouprave koje sustavno sufinanciraju županijski prijevoz putnika te tako omogućuju svojim stanovnicima dostupnost onih civilizacijskih stečevina koje ne mogu uvijek pružati u mjestu stanovanja. Šibensko-kninska županija je pred krajem javne rasprave o prijedlogu mreže linija javnog prijevoza putnika na području naše županije, i po mojim saznanjima, jedina smo županija koja je već došla u ovu fazu. To znači da bi od sljedeće godine trebali biti u mogućnosti povlačiti značajna sredstva, čime bi, nakon javnog natječaja, ove pomoći bile ukinute. Po toj mreži linijskog prijevoza svi bi naši sugrađani imali povezanost sa županijskim središtem ili drugim jedinicama lokalne samouprave kojima gravitiraju, u županiji i izvan nje, u krugu do 100 kilometara.“, kazao je prilikom potpisivanja sporazuma župan dr. sc. Marko Jelić.

Potpisivanju Sporazuma nazočila je i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac te službenica ovlaštene za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Martina Rak.

image

Šibensko- kninska županija s dodatnih pola milijuna kuna sufinancira prijevoz putnika

Šibensko-kninska županija

Za ovu namjenu Šibensko-kninska županija (I.) izmjenama i dopunama Proračuna usvojenima u kolovozu na 12. sjednici Županijske skupštine Šibensko-kninske županije osigurala je 500.000 kuna.

Na temelju Odluke o raspisivanju javnog poziva za sufinanciranje obavljanja županijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu u 2022. godini, u rujnu je na mrežnim stranicama Šibensko-kninske županije objavljen Javni poziv, a Povjerenstvo za pregled i ocjenu prijava imenovano od strane župana, na prijedlog službenice ovlaštene za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj na temelju pristiglih prijava donijelo je Odluke o iznosima sufinanciranja.

Sukladno kriterijima iz javnog poziva Grad Skradin sufinancirat će se u iznosu 100.406,25 kuna; Općina Ružić u iznosu 157.500,00 kuna, Općina Kistanje sa 100.800,00 kuna, Općina Ervenik u iznosu od 7.200,00 kuna i Općina Pirovac iznosom od 4.000,00 kuna.

Predstavnici jedinica lokalne samouprave zahvalili su županu i Šibensko-kninskoj županiji na sufinanciranju i dodijeljenim sredstvima istaknuvši kako je stabilan i redovit javni prijevoz jedan od preduvjeta za razvoj ruralnih krajeva naše županije.

„Samo iz Odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj u ovoj godini jedinicama lokalne samouprave dodijelili smo ukupno 12 milijuna kuna izravnih potpora, a u taj iznos nisu uračunata ulaganja i projekti Županijske uprave za ceste. Otkako smo preuzeli upravljanje Županijom, smatram da smo napravili zaista puno, a trudit ćemo se tako nastaviti i dalje.“, poručio je župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić.

24. travanj 2024 07:55