StoryEditorOCM
Županijalijepa gesta

Županija i HGSS sklopili ugovor u financiranju, iz proračuna će se izdvojiti 125 tisuća kuna za hrabre šibenske spašavatelje

Piše Šibenski.hr
7. travnja 2021. - 12:48

Župan Goran Pauk i Mislav Čupić, pročelnik šibenske Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja  potpisali su danas Ugovor o financiranju. Predmet ovog ugovora je financiranje rada HGSS-a iz sredstava Proračuna Šibensko-kninske županije za 2021. godinu, radi zaštite života i imovine u planinama i na nepristupačnim područjima te u drugim izvanrednim okolnostima kada treba primijeniti posebno znanje, opremu i kadrove koji se koriste u gorskom spašavanju, objavio je Ured župana. 

Županija će rashode navedene u financijskom planu šibenske Stanice HGSS-a financirati u iznosu od 125 tisuća kuna, a iznos koji je osigurala Šibensko-kninska županija bit će utrošen na razvoj tehničko-tehnološke opremljenosti, osiguranje spremnosti i pripravnost, razvoj infrastrukture te za obuku i edukaciju, istaknuto je u priopćenju.

„Šibensko-kninska županija naše HGSS-ovce financijski i na svaki drugi način podupire od samog njihovog osnutka, već dvadesetak godina, a županijska sredstva čine oko 25 posto ukupnog proračuna kojim raspolažu. Koristim ovu priliku zahvaliti svim članovima Hrvatske gorske službe spašavanja koji rade u iznimno teškim uvjetima i koji vrlo često spremno riskiraju vlastiti život kako bi spasili tuđi.“, kazao je župan Goran Pauk naglasivši kako HGSS u zadnjih godinu dana daje veliki obol i u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Mislav Čupić zahvalio je na potpori i podsjetio kako njihova Stanica sa Šibensko-kninskom županijom već godinama ostvaruje izuzetno kvalitetnu suradnju.

Hrvatska gorska služba spašavanja javna je služba koja osigurava pripravnost, hladni pogon, raspoloživost ljudi i opreme, te održavanje znanja i sposobnosti svojih pripadnika u vrlo zahtjevnoj, visoko rizičnoj i odgovornoj aktivnosti 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

26. travanj 2024 19:48