StoryEditorOCM
ŽupanijaJoš bukte požari

Župan Pauk proglasio veliku nesreću i zatražio pomoć države - evakuirani Verovići se vratili kućama, a ministar Krstičević došao i poslao ljudstvo i tehniku

2. kolovoza 2017. - 23:17

Zbog brojnih  požara na šibensko-kninskom području ministar obrane RH  Damir Krstičević danas popodne prisustvovao je, uz glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića i ravnatelja Javne ustanove "Nacionalni park Krka" Krešimira Šakića, sjednici Županijskog Stožera civilne žaštite u Kistanjama na kojoj je župan Goran Pauk proglasio stanje velike nesreće te zatraži pomoć više hijerarhijske razine-priopćeno je iz Paukovog ureda.



- Stožer je sazvan zbog velikog požara koji gori na širem području Općine Kistanje od jučer i koji još nije stavljen pod nadzor. Pored ovoga požara, na području Šibensko-kninske županije aktivni su požari na području Zelića, Oton brda, zaleđa Primoštena, Koprna, Rasline, Civljana-Čitluka, Knina-Žagrović polja,a  požarom koji je s područja Kistanja prešao preko rijeke Krke ugoržen je i prostor Općine Promina-stoji,  uz ostalo,  u priopćenju.



Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić informirao je članove Stožera da ni jedan objekt nije izgorio te da nema ozljeđenih. U kasnim popodnevnim satima srijede zbog požara su preventivno evakuirane 3 osobe iz naselja Krnete i 16 osoba iz naselja Verovići,  no oni su se u međuvremenu vratili svojim kućama. Lokaliziran je i požar na području Primoštena. 



Ministar obrane Damir Krstičević je istaknuo kako je najvažnije da su požari prošli bez žrtava,  te je pružio pomoć u ljudstvu i tehnici zahvalivši svim gasiteljima i službama koje sudjeluju u akciji.



Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izvijestio je o pomoći koja se šalje iz unutrašnjosti. Poslana je, naime,  pomoć u ljudstvu i tehnici iz Zagrebačke, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Ličko-senjske županije te Grada Zagreba.

Aktivirani su Stožeri u Kninu, Skradinu i Kistanjama. Njihovi članovi su na terenu, kao i ostale službe za krizne situacije (HGSS, Hitna pomoć i Crveni križ).

25. travanj 2024 23:02