StoryEditor
ŽupanijaProračunski poticaj

Župan Pauk odobrio 394 tisuće kuna subvencija gospodarstvenicima za marketinške aktivnosti, stručno osposobljavanje i kupnju imovine

Piše Šibenski.hr
8. travnja 2021. - 12:20
Nikola Vilic/Cropix

Župan Goran Pauk donio je Odluku kojom se, za 50 gospodarskih subjekata odobravaju subvencije u iznosu od 393.170,00 kuna. Poticajna sredstva dodijeljena su za sufinanciranje marketinških aktivnosti, stručnog osposobljavanja i kupnju dugotrajne imovine., priopćenje je iz Ureda župana.

„Sukladno Programu dodjele poticajnih sredstava za razvoj malog gospodarstva u 2021. godini do danas je, od planiranih 950.000,00 kuna ukupno odobreno subvencija u iznosu od 635.170,00 kuna, za 82 poduzetnika s područja Šibensko-kninske županije. Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu poticajnih sredstava gospodarskim subjektima u 2021. godini i dalje je otvoren te pozivam sve poduzetnike koji ispunjavaju uvjete iz natječaja da se prijave.“, navodi Pauk.

Obrasci zahtjeva za dodjelu poticajnih sredstava u 2021. godini mogu se preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo Šibensko-kninske županije ili sa službene internetske stranice Šibensko-kninske županije https://www.sibensko-kninska-zupanija.hr/informacije/poduzetnistvo/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-dodjelu-poticajnih-sredstava-gospodarskim-subjektima-u-2021-g/2288.html

Sufinancirati se može do 80 posto prihvatljivih ostvarenih troškova, a najviše do 20.000,00 kuna. Korisnici Programa mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća sukladno Zakonu o poticanju malog gospodarstva isključivo obrti, društva s ograničenom odgovornošću, jednostavna društva s ograničenom odgovornošću i proizvodno uslužne zadruge (osim zadruga koje pretežito obavljaju ili većina zadrugara pretežito obavlja primarnu poljoprivrednu proizvodnju i ribarstvo), a koja su registrirana i djeluju na području Šibensko-kninske županije te imaju najmanje jednog zaposlenog.

Popis gospodarskih subjekata kojima je dodijeljena subvencija objavljen je na službenoj internetskoj stranici Šibensko-kninske županije https://www.sibensko-kninska-zupanija.hr/stranica/subvencije-pomoi-i-donacije-ibensko-kninske-upanije/155.

20. travanj 2021 06:51