StoryEditor
ŽupanijaVozilo za Knin

Župan Pauk: Naša Hitna pomoć opremljena je iznad standarda; Dio voznog parka pripremljen za prijevoz zaraženih koronavirusom

Piše šibenski.hr
7. listopada 2020. - 11:57
Predani ključevi vozila Hitne pomoći za kninsku ispostavuŠibensko-kninska županija

Župan šibensko-kninski Goran Pauk predao je u srijedu ključeve novog sanitetskog vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću. Radi se o vozilu marke WW TRANSPORTER 6.1 FURGON PLUS koje će biti smješteno u Ispostavi Knin.

- Ovo vozilo vrijedno gotovo pola milijuna kuna u potpunosti je financirano iz decentraliziranih sredstava Županije, dok je medicinska oprema vozila financirana dijelom iz vlastitih sredstava Zavoda, a dijelom iz decentraliziranih sredstava Županije. Kad je, 2012. godine, Zavod započeo s radom imali smo nešto naslijeđenih starih vozila, a danas imamo suvremeni i novi vozni park s 19 vozila. To znači da svaka ispostava na području naše županije ima po dva vozila, što je nadstandard.“, kazao je župan Goran Pauk, naglasivši kako je jedan dio voznog parka u potpunosti pripremljen za prijevoz sumnjivih ili osoba zaraženih koronavirusom.

Ovo vozilo s pogonom na sva četiri kotača namijenjeno je za područje Grada Knina.

- Kninska ispostava već ima jedno ovakvo, nekoliko godina staro vozilo, ali zbog velikog broja intervencija i zahtjevnog terena, potrebno im je i novo. Vozilo u potpunosti zadovoljava sve standarde hitne medicinske službe koji su ovom u trenutku na snazi te je opremljeno potrebnom medicinskom opremom, defibrilatorom i respiratorom. Jako smo zadovoljni trenutnim stanjem našeg voznog parka kojem je prosječna starost 4,5 godina, a nastojat ćemo i sljedeće godine nabaviti novo vozilo za ispostavu kojoj bude najpotrebnije.“, kazao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislav Jukić prilikom preuzimanja ključeva sanitetskog vozila.

Izdvojeno

03. prosinac 2020 10:57