StoryEditorOCM
ŽupanijaGospodarska inicijativa

Župan Pauk japanskim ulagačima predstavio investicijski potencijal Šibensko-kninske županije

Piše Šibenski.hr
5. lipnja 2018. - 14:04

Župan šibensko-kninski Goran Pauk boravio je jučer u Zagrebu gdje je u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta sudjelovao na sastanku s predstavnicima vodećih japanskih tvrtki koji su Republiku Hrvatsku posjetili kako bi istražili poslovne mogućnosti za suradnju između dviju zemalja.

Radni posjet predstavnika vodećih japanskih tvrtki Hrvatskoj organiziralo je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj te Regionalni ured JETRO-a (Japanske organizacije za vanjsku trgovinu) sa sjedištem u Beču, u suradnji s Agencijom za investicije i konkurentnost, Hrvatskom gospodarskom komorom i Udruženjem stranih ulagača u Hrvatskoj.

Posjet japanske delegacije Republici Hrvatskoj započeo je predstavljanjem gospodarskog okruženja i investicijskog potencijala Republike Hrvatske a delegaciji predstavnika japanskih tvrtki uvodno su se obratili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat te veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj, Keiji Takiguchi.



Župan Goran Pauk tijekom sastanka je japanskim gospodarstvenicima prezentirao investicijski potencijal Šibensko-kninske županije predstavivši prednosti industrijskih zona gradova na području Šibensko-kninske županije i njezin turistički potencijal.

„Turizam je jedan od strateških sektora u Šibensko-kninskoj županiji koja ima idealne uvjete za razvoj posebno nautičkog turizma. Osim toga, veliki potencijal leži u razvoju drugih vrsta turizma i kao što su zdravstveni turizam i golf turizma i s njima povezanih aktivnost. Jedno od najatraktivnijih mjesta za razvoj golf turizma je na području grada Skradina, gdje se nalazi lokacija ukupne površine 160 ha, a uskoro očekujemo i objavu natječaja za tu lokaciju.“, istaknuo je župan Goran Pauk u svojoj prezentaciji.

Ispred japanske delegacije u posjet Hrvatskoj stigli su predstavnici tvrtki Mizuho Bank Europe N.V. Vienna Branch, Mizuho Bank, Ltd., Mitsubishi Corporation Belgrade Liaison Office, ITOCHU Corporation Hungary Kft., ITOCHU Corporation Belgrade Representative Office, ITOCHU Corporation Belgrade Representative Office, Mitsui & Co.Deutschland GmbH Hungarian Representative Office, KPMG Ceska Republika, s.r.o., Hino Motors Europe N.V.,  Yokogawa Europe, Kajima Europe Limited, Japan Tobacco International SA, DAIKIN EUROPE N.V., Daikin Central Europe te SUMITOMO ELECTRIC Hartmetall GmbH koji su u sklopu ovog posjeta obišli i neke od hrvatskih tvrtki.
 

18. travanj 2024 09:01