StoryEditorOCM
Županijaoslobađajuća presuda

Ajka Crvelin, žena koja je u Kornatskoj tragediji ostala bez sina i muža: Bože moj, di to ima? Nikad nećemo saznati istinu!

Piše Branimir Periša
21. siječnja 2021. - 08:51

Ajki Crvelin iz Tisnog, kojoj je požar zauvijek odnio sina Antu (24) i supruga Ivicu (52) mi smo prvi donijeli vijest da je Vrhovni sud oslobodio Dražena Slavicu odgovornosti za tragediju vatrogasaca na Kornatima.

Ostala je osupnuta, a upravo se rastužena vratila s pokopa Dinka Stančića, oca najmlađeg poginulog vatrogasaca na Kornatu, 16-godišnjeg Marka, također iz Tisnog. I pokojni bi Dinko na tu vijest vjerojatno reagirao jednako kao Ajka – dubokim razočaranjem u sustav.

– Opet je Slavica oslobođen? Gotovo, znači… Majko božja, pa di toga ima, ne mogu razumit! Nastradala su dvanaestorica ljudi, nema ih više, a da zato nitko živ nije odgovoran?! Toga nema nigdje u svitu, osim kod nas, odma mi je došlo grubo na tu vijest – rekla je uzbuđenim glasom.

– Na Dinkovu sprovodu našli smo se sada manje-više svi iz obitelji poginulih vatrogasaca. Tišnjani, Vodičani, Šibenčani... svi ćemo mi polagano za Dinkom, ali je li žalosno da ne znamo istinu što dogodilo na Kornatu, niti da će za to itko odgovarati? – u nevjerici govori rastužena Ajka Crvelin, na trenutke i srdita što je s oslobađanjem Slavice uklonjena posljednja mogućnost da se za pogibiju dvanaestorice vatrogasaca netko proglasi odgovornim

– Nije stvar u tome da Slavica plati za sve. On nije najveći krivac, ali jest suodgovoran. Ima krivaca iznad njega još, tvrdim to od prvoga dana – završila je Ajka Crvelin.

Pokušali smo također dobiti izjavu Ivice Strikomana iz Vodica, oca 18-godišnjeg Hrvoja poginulog na Kornatu. I on je bio na Stančićevu pokopu, i njemu je kao i Ajki Crvelin to bila prva vijest o oslobađajućoj presudi Slavici. Zastao je, očito u nevjerici:

– Nemam što reći, doviđenja vam.

17. travanj 2024 23:02