StoryEditorOCM
Županijapala odluka

Žele vratiti svoju utvrdu: Poznato je tko će biti HDZ-ov kandidat za župana, mogao bi imati ozbiljnog protivnika

Piše K. G.
17. listopada 2024. - 08:52

Šibensko-kninski HDZ odlučio je tko će biti njihov kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju iduće godine. Radi se o Pašku Rakiću, nekadašnjem dogradonačelniku Šibenika koji je trenutačno zaposlen kao referent za društvene djelatnosti u šibenskoj gradskoj upravi.

Da će baš Rakić biti kandidat HDZ-a za šibensko-kninskog župana, odlučeno je na sjednici stranačkog županijskog odbora velikom većinom glasova.

Kao potencijalni HDZ-ovi kandidati za župana spominjali su se još Sanja Jakelić, bivša ravnateljica šibenske bolnice i Joško Vuković, aktualni direktor šibenskog pogrebnog poduzeća ‘Čempresi‘.

image

 Marko Jelić

Nikša Stipaničev/Cropix

Inače, s Rakićem kao isturenim kandidatom HDZ želi vratiti pod svoju kontrolu Šibensko-kninsku županiju koja je uvijek bila njihova utvrda, Sve do prošlih izbora kada je HDZ s vlasti skinuo Marko Jelić, koji je predvodio široku koaliciju.

Kako sada stvari stoje, Jelić neće stajati na putu pobjedi HDZ-a. Naime, aktualni župan izjavio je kako se neće ponovno kandidirati očito shvativši kako više nema potporu birača što je se pokazalo na nedavnim parlamentarnim izborima kada je doživio fijasko sa svojom listom.

No, to ne znači da Rakić neće imati ozbiljnog protukandidata na izborima u svibnju. Kako doznajemo, lako je moguće da se ovaj put oporba u županiji okupi oko jednog drugog imena koje ima iskustva u politici. Riječ je o dr. Miljenku Buri, koji je bio pomoćnik ministra zdravstva u mandatu vlade Zorana Milanovića.

image

 Miljenko Bura

Ivana Nobilo/Cropix

 

17. listopad 2024 09:11