StoryEditorOCM
ŽupanijaPetrina na N1

‘Nisam se cijepio, a kad se testiram krvarim iz nosa. Pandemija je možda umjetna‘

Piše šibenski.hr
16. studenog 2021. - 12:24

Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten, koji je jučer donio odluku kojom se oglušio na naputak Stožera civilne zaštite po kojem svi koji rade i koriste javne institucije moraju imati covid potvrdu, ili se trebaju testirati, gostovao je danas na televiziji N1

Voditeljica je na početku razgovora primijetila da je Stipe Petrina u studio ušao s maskom, pridržavajući se i mjere distance. Pitanje zašto se u zgradi Općine Primošten danas ne kontroliraju covid potvrde postavljeno je odmah na početku...

- Tehnički je dosta zahtjevno i protokoli tih mjera nisu dobro obrazloženi. Dakle, isključivo zbog tehničkih razloga. Što se tiče samih zaposlenika Općine Primošten i ustanova koje su pod njom, mislim da je omjer cijepljenih i necijepljenih 50:50. Tu preporuku, odnosno zapovijed Stožera da nitko ne može u javnu ustanovu tko nema covid potvrdu, jednostavno ne možemo tehnički provesti jer nemamo osobu koja će to kontrolirati. Trebaju nam minimalno dva nova zaposlena i postavlja se pitanje tko će to platiti. Stožer je donio ishitrenu odluku, trebali su napraviti dobru pripremu - rekao je Petrina.

image
Stipe Petrina
Tom Dubravec/Cropix

Primoštenski načelnik naglasio je da nije cijepljen, a da se testirao već desetak puta te da je svaki put krvario iz nosa.

- Situacija je jako ozbiljna, mislim da će prije ili kasnije svi doći na red. Države se više ne mogu othrvati pandemiji, je li ona umjetna ili nije, o tom potom. Ali da je bolest smrtna i opasna, to je bez sumnje. Jako bih se rado cijepio kad bih bio siguran u cjepivo - rekao je Petrina, ističući da je cijepljenje ili ne izbor svakog pojedinca.

26. travanj 2024 17:26