StoryEditorOCM
Županijašok PRED TURISTIČKU SEZONU

Zbog dugovanja od 2,5 milijuna kuna koja neprekidno traju 120 dana, Trgovački sud pokrenuo predradnje stečaja nad vodičkim hotelom 'Punta' vlasnika Andrije Kevića

Piše Ante Talijaš
19. travnja 2019. - 13:52

Trgovačkom sudu u Zadru Fina je dostavila prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom –Hoteli Vodice d.d. iz Vodica. Riječ je tvrtki eminentnog vodičkog hotela Punta, u vlasništvu drniškog poduzetnika Andrije Kevića, supruga bivše missice Hrvatske, Šibenke Maje Cvjetkovič.

U prijedlogu Fine za otvaranje stečaja nad ovom hotelskom kućom koja zapošljava 78 stalnih djelatnika i još stotinjak tijekom ljetne sezone, navodi se da dužnik na dan 8. travnja ove godine ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od 120 dana i to u iznosu od dva milijuna i 496 tisuća kuna.

Na temelju ovog prijedloga FINA-e Trgovački sud u Zadru, pod predsjedavanjem sutkinje Ardene Bajlo, donio je u četvrtak, 18. travnja, rješenje o pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad vodičkom hotelskom kućom.

Temeljem toga rješenja spojeno je ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom i ročište radi rasprave o pretpostavkama za otvaranjem stečaja u jedno ročište, koje je zakazano za dan 29. travnja u šibenskoj Stalnoj službi zadarskog Trgovačkog suda.

Kako doznajemo, na ročištu će vodičku hotelsku kuću zastupati Damir Varošanec, inače, direktor hotela Punta i član Uprave tvrtke 'Hoteli Vodice' d.d.

19. travanj 2024 11:29