StoryEditorOCM
Županijapodno zidina

Završeno uređenje Marunuše: Knin dobio atraktivan prostor, traži se koncesionar novog ugostiteljskog objekta

Piše Toni Veljača
17. listopada 2022. - 17:47

Grad Knin uspješno je završio projekt uređenja sportsko-rekreacijske zone Marunuša, čime su građani i svi posjetitelji Zvonimirovog grada, dobili novi, atraktivni prostor za odmor i rekreaciju uz samu rijeku Krku.

Podno zidina kninske tvrđave, na mjestu ruševne zgrade, nekadašnje streljane, izgrađena je ljetna pozornica s gledalištem. Također uređene su pješačke staze te postavljena nova javna rasvjeta uz pješačko-biciklističku dionicu, dužine 900 metara. Projekt vrijedan gotovo sedam milijuna kuna, podsjetimo, sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

- Postavljena je i urbana oprema, uz to proširili smo i vježbalište te ga prilagodili za osobe s invaliditetom – kazuje nam Zdenka Gugo, voditeljica projekta, ističući da je u tijeku javna nabava za koncesionara koji će upravljati ugostiteljskim objektom koji se nalazi u sklopu obnovljene, sportsko-rekreacijske zone.

- Javni poziv je proveden i pristigla nam je jedna valjana ponuda. Nadamo se da ćemo kroz ovaj tjedan potpisati ugovor s budućim koncesionarem nakon čega ćemo i službeno otvoriti sportsko-rekreacijski centar – zaključuje Gugo.

U koordinaciji s Gradom Kninom i Turističkom zajednicom ljetnu pozornicu s gledalištem na Marunuši, kako je planirano, moći će koristiti sve zainteresirane udruge i ustanove za organizaciju raznolikih sadržaja sportsko-rekreativnog, turističkog, kulturnog, zabavnog i edukativnog karaktera namijenjenog djeci, mladima i odraslima.

Inače, projekt uređenja Marunuše, proveden je u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a trenutno je u provedbi još devet projekata u vrijednosti od oko 120 milijuna kuna od čega je oko 100 milijuna kuna sufinanciranja osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

26. travanj 2024 10:19