StoryEditorOCM
ŽupanijaDrniš

Završen projekt energetske obnove Srednje škole Ivana Meštrovića vrijedan gotovo dva milijuna kuna

Piše Šibenski.hr
10. siječnja 2019. - 14:48

U Srednjoj školi Ivana Meštrovića u Drnišu održana je danas završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića". Konferenciji su uz šibensko – kninskog župana Gorana Pauka, njegove suradnike i ravnatelja škole Ivana Zeljka, nazočili gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja, predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te predstavnici JU Razvojne agencije Šibensko – kninske županije.

- Šibensko – kninska županija sufinancirala je energetske obnove tri škole kojima smo osnivači: OŠ Kistanje, SŠ Ivana Meštrovića Drniš i OŠ Domovinske zahvalnosti Knin. Županija je u sufinanciranju sudjelovala s iznosom od 25 posto, dok je 40 posto sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj a 35 posto iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekta na lokalnoj i regionalnoj razini pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU“ istaknuo je župan Pauk i zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

Projekt, započet u kolovozu 2017. godine, pripremila je i provela Srednja škola Ivana Meštrovića u suradnji s Razvojnom agencijom Šibensko – kninske županije koja je ujedno sudjelovala i u njegovoj provedbi.

Uspješnim dovršetkom projekta škola je dobila zamijenjene fasadne zatvore, postavljeni su novi toplinski oblozi vanjskih zidova, pojačani su toplinski oblozi ravnih krovnih ploča sa obnovom hidroizolacije čime su ostvarene energetske uštede, smanjenje emisije CO2 od preko 87 posto te je postignut energetski razred škole A+.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.972.141,03 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira 797.043,43 kn, Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini 668.294,68 kn, dok preostalih 506.802,92 kn sufinancira Šibensko-kninska županija.

Podsjetimo, dovršetkom ove energetske obnove uspješno su dovršeni projekti energetske obnove u tri odgojno – obrazovne ustanove na području Šibensko – kninske županije: SŠ Ivana Meštrovića u Drnišu, OŠ Kistanje i OŠ Domovinske zahvalnosti Knin čime su postignute značajne financijske i energetske uštede, doprinijelo se očuvanju okoliša, poboljšanju i unaprjeđenju školskog standarda kao i ravnomjernom razvoju Šibensko – kninske županije.

 

19. travanj 2024 02:05