StoryEditorOCM
Županija18. - 19. ožujka

Zanimljiva radionica u Drnišu: djeca različitih dobnih skupina dva dana će učiti o 3D modeliranju i skeniranju

Piše K.R.
17. ožujka 2022. - 13:37

U organizaciji Grada Drniša sutra i u subotu (18. i 19. ožujka) u informatičkom kabinetu Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu (Antuna Mihanovića 8), održat će se tri radionice na temu 3D modeliranja i skeniranja za djecu različitih dobnih skupina: u petak od 14 do 19 sati za dobnu skupinu od 15 do 18 godina, u subotu od 9 do 13 sati za dobnu skupinu od 8 do 12 godina te od 14 do 19 sati za dobnu skupinu od 12 do 15 godina.

- Radionice će se održati u sklopu info dana povodom završetka projekta „Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz izgradnju i opremanje Poslovne zone Drniš“. Riječ je o promociji 3D modeliranja kao nove grane gospodarstva. Djeca će kroz ove radionice naučiti osnove modeliranja i upoznati se sa softwareom za modeliranje. Kroz zabavne vježbe izrađivat će se privjesci za ključeve, organizatori za ključeve, dizajnirat će se i modelirati društvene igre. Radionice će se prilagoditi različitim uzrastima – navode iz gradske uprave.

Radionicu, koja se organizira uz podršku Udruge gradova RH, će provesti Tehnopark Varaždin d.o.o.. Broj polaznika, koji su se ranije morali prijaviti za sudjelovanje na radionicama, je ograničen na deset, a iznimno 12 polaznika za dobnu skupinu od 15 do 18 godina.

Nakon radionica svi modeli će se izraditi prema željama polaznika, a polaznici dobivaju na izbor više boja materijala za printanje. Djeca će sve izrađene predmete dobiti na svoju adresu nakon izrade. Grad Drniš će za sve polaznike osigurati i osvježenje za vrijeme trajanja radionica.

02. svibanj 2024 21:34