StoryEditorOCM
ŽupanijaSastao se stožer Civilne zaštite Vodica

Za vatrogasce i zaštitu od požara četiri milijuna kuna

Piše šibenski.hr
28. kolovoza 2017. - 11:46


U Vodicama je održana prva sjednica gradskog Stožera civilne zaštite u novom sastavu kojom je predsjedao načelnik Stožera i zamjenik gradonačelnice Vodica Stipe Bosotin.

Raspravljalo se o protupožarnoj sezoni i provedbi odluka i planova vezanih uz zaštitu od požara. Dogovoreno da se tematska sjednica Stožera vezana za protupožarnu sezonu održi u rujnu i tada će se raspravljati o sveukupnom stanju na području grada Vodica, stanju opremljenosti i mjerama koje treba poduzeti kako bi se poboljšao cjelokupni sustav.

- Iako je ukupna sigurnost koju vatrogasne postrojbe mogu pružiti u redovnom radu na zavidnom nivou, za pružanje brze i efikasne zaštite građana i imovine od požara i drugih nesreća na prostoru Grada Vodica vatrogasne je postrojbe potrebno i dalje kontinuirano opremati osnovnom opremom, a pojedine postrojbe za složenije intervencije i adekvatnom specijalističkom opremom, jedan je od zaključaka Stožera.

Na sjednici je istaknuto da Grad Vodice kontinuirano ulaže u sustav civilne zaštite, u rad vodičke javne vatrogasne postrojbe, dobrovoljnih vatrogasnih društava na području Grada te u uređenje i održavanje protupožarnih putova. Za te je potrebe u ovogodišnjem gradskom proračunu osigurano skoro četiri milijuna kuna.

Bilo je govora i o stanju spremnosti i opremljenosti sustava civilne zaštite u slučaju mogućih poplava te su se donijeti zaključci o nabavi dodatnih vreća za pijesak.

U planu je i čišćenje šahtova, a predviđa se i izvođenje manjih građevinskih zahvata u prostoru kojima bi se preusmjerili bujični tokovi.



 

23. travanj 2024 18:45