StoryEditorOCM
ŽupanijaDobra vijest za kraj godine

Za unaprjeđenje usluga dječjih vrtića Šibensko-kninske županije 28,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda

Piše šibenski.hr
30. prosinca 2021. - 13:09

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac primili su ravnateljice dječjih vrtića s područja Šibensko-kninske županije koji su se odazvali pozivu i ostvarili pravo na dodjelu bespovratnih sredstava za nastavak unaprjeđenja usluga u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Temeljem Odluke o financiranju koju je donijelo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, odobrena su sredstva u ukupnom iznosu 28,8 milijuna kuna za osam dječjih vrtića s područja naše županije.

Za unaprjeđenje usluga u dječjem vrtiću u Primoštenu odobrena su sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 2,8 milijuna kuna. Partner na projektu je Općina Primošten.

Za projekt „Tribunj – prijatelj djece“, nastao u suradnji Općine Tribunj i Dječjeg vrtića Maslina, odobren je maksimalni iznos prihvatljivih troškova 3,1 milijun kuna.

Za unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Kninu, Dječjem vrtiću Cvrčak u partnerstvu s Gradom Kninom, odobren je maksimalni iznos prihvatljivih troškova 1,8 milijuna kuna.

Projektu „Živimo sa žižulom“, Dječjeg vrtića Žižula, u partnerstvu s Gradom Skradinom i Općinom Tribunj, odobrena su sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 4,1 milijun kuna.

Dječjem vrtiću Spužvica iz Tisnoga, za projekt „Nek val okupa žal“, odobrena su sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 4,5 milijuna kuna. Partner na projektu je Općina Tisno.

Dječjem vrtiću Sunce, za projekt „Osvijetlimo staze djetinjstva“, odobrena su sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 3,3 milijuna kuna. Partneri na projektu su Općina Rogoznica i Općina Unešić.

Za nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Dječjeg vrtića u Drnišu odobrena su sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 4,3 milijuna kuna.

Za projekt naziva „Dječji pogled na svijet“ Dječjeg vrtića Smilje iz Šibenika odobrena su sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 4,9 milijuna kuna. Partner na projektu je Grad Šibenik.

Bespovratnim sredstvima osiguranim kroz navedene projekte unaprijedit će se usluge za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kroz opremanje vrtića, osposobljavanje stručnjaka za rad te produljenjem radnog vremena dječjih vrtića.

- Ovim projektima omogućit će se realizacija posebnih programa, kao što su glazbeni i sportski programi te će se ojačati kapaciteti odgojitelja i stručnih suradnika posebice u radu s djecom s posebnom potrebama. Također, vjerujemo kako će realizacija ovih projekata doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života, na zadovoljstvo roditelja i djece te na dobrobit cijele lokalne zajednice.”, naglasile su redom ravnateljice dječjih vrtića na primanju kod župana.

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić čestitao je ravnateljicama na ostvarivanju prava na dodjelu bespovratnih sredstava te izrazio svoju podršku njihovom zalaganju za bolje uvjete i unaprjeđenje usluga dječjih vrtića kojih su na čelu.

- Rani i predškolski odgoj i obrazovanje izuzetno su važan dio života svakog pojedinca. U toj dobi djeca usvajaju obrasce ponašanja te znanja i vještine koji su temelj za sva kasnija učenja. Zato je obveza svih nas omogućiti im što kvalitetnije uvjete za rast i razvoj, a upravo ovakvi projekti su primjer dobre prakse i odgovornog upravljanja. U periodu koji je pred nama, imat ćemo priliku povući jako velike iznose sredstava iz europskih fondova te vas pozivamo da nastavite vrijedno raditi i pripremati projekte, a Županija vam stoji na raspolaganju za svu potrebnu pomoć i podršku.“, poručili su ravnateljicama župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac.

23. travanj 2024 09:53