StoryEditorOCM
ŽupanijaDrniš s partnerima iz BiH i Crne Gore

Za razvoj adrenalinskog turizma u kanjonu Čikole 2,5 milijuna kuna

Piše Izvor Grad Drniš
5. veljače 2017. - 10:00

Grad Drniš dobio je 354.000 eura za razvoj adrenalinskog turizma u kanjonu rijeke Čikole i okolici grada u okviru IPA natječaja koji je prijavljen prošle godine zajedno s partnerima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Projektom 'Adriatic Canyoning' je obuhvaćeno područje Peć mlini i vrelo Borak u Hercegovini, kanjon rijeke Čikole i Zrmanje u Hrvatskoj, te područje Vrbanja na planini Orjen u zaleđu Herceg Novog.

Projektom se predviđa te destinacije organizirati kao Outdoor destinacije, koje će osim što će nadopuniti ponudu turistima koji posjećuju jadransku obalu, i same se pozicionirati na turističkom tržištu kao atraktivne lokacije ruralnog turizma s novim atraktivnim turističkim sadržajima, usmjerenim ciljanim turističkim skupinama željnim aktivnog i adrenalinskog odmora, dakle onima koji su više za aktivni turizam, nego provođenje cijelog odmora na plaži.

Projektom u trajanju od 30 mjeseci je planiran nastavak nedavno uspješno završenog projekta 'Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka' -  uređenje cikloturističkih staza kroz Pakovo selo i Pokrovnik, koje bi se povezale na postojeće staze Miljevci – Trbounje.

Planirano je i uvođenje sustava javnih bicikli na više punktova, kako bi se dodatno obogatila turistička ponuda, a time bi Drniš ušao i u mrežu javnih bicikli Vodice – Šibenik – Drniš.

26. travanj 2024 04:49