StoryEditorOCM
ŽupanijaOpćina Tisno

Za pomoć starijem stanovništvu otvoren broj 098 353 864

Piše Katarina Rudan
23. ožujka 2020. - 14:00

Od ponedjeljka 23. ožujka, Općina Tisno je za sve starije, nemoćne i bolesne stanovnike koji žive na tom području i nemaju nikoga tko bi im mogao kupiti i dostaviti živežne namirnice ili lijekove, osigurala pružanje pomoći.

- Osigurali smo dostavno vozilo i jednog djelatnika koji će obavljati uslugu dostave hrane, lijekova, plaćanja računa i slično, našim sugrađanima koji ne smiju napuštati svoje domove i moraju se čuvati od zaraze koronavirusom, jer su rizična skupina. Uveli smo jedinstveni broj kojeg svi oni kojima je pomoć potrebna mogu kontaktirati, a on je 098 353 864. S obzirom na to da je od nedjelje 22.ožujka blokiran ulaz na otok Murter svima koji nemaju prebivalište u nekom od mjesta na otoku, djeca mnogih naših starijih i nemoćnih sugrađana više do njih ne mogu doći i to je jedan od razloga zašto smo se odlučili za organiziranje dostave, rekao nam je načelnik općine Ivan Klarin.

Broj na koji se osobe koje pomoć trebaju mogu javiti objavljen je i na službenim stranicama Općine Tisno uz molbu da se koristi isključivo za navedene svrhe i da se ne zloupotrebljava, kako bi pomoć mogli dobiti oni kojima je ona stvarno i potrebna.
 

 

19. travanj 2024 10:35