StoryEditorOCM
ŽupanijaZAMJENA ZA ANJU ŠIMPRAGU

Vukmirović ili Krneta - bira se zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

Piše HINA
18. listopada 2020. - 10:02
Raducic, 040820. Anja Simpraga, saborska zastupnica SDSS-a pozira na svom imanju u mjestu Raducic.Tom Dubravec/Cropix


ZAGREB, 18. listopada 2020. (Hina) - Pripadnici srpske nacionalne manjine u Šibensko-kninskoj županiji u nedjelju prijevremeno biraju zamjenika župana iz reda svoje manjine.
Za mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon što je Anja Šimpraga (SDSS) podnijela ostavku, jer je postala saborska zastupnica, natječu se SDSS-ov Ognjen Vukmirović i SDP-ov Ilija Krneta.
Pravo odlučiti tko će biti zamjenik župana ima 9680 birača, toliko ih je, naime, bilo upisano u popis birača deset danas prije izbora.
Svoje pravo moći će ostvariti na 54 biračka mjesta, najviše ih je u Kninu (11), po šest u Biskupiji i Kistanjama, po pet u Drnišu i Erveniku, četiri u Skradinu.
Biračka mjesta otvaraju se u 7 sati, a zatvaraju u 19 sati.
Kao i za parlamentarne, i na nedjeljnim prijevremenim izborima vrijede mjere zaštite od zaraze koronavirusom. Županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP) uputilo je općinska i gradska izborna povjerenstva da birači kod glasovanja moraju nositi zaštitne maske. Dođe li na biračko mjesto birač bez maske u izbornom materijalu osigurane su vam dodatne zaštitne maske za tu potrebu, navodi Županijsko izborno povjerenstvo.
Državno izborno povjerenstvo (DIP) će u nedjelju u dva navrata objaviti podatke o odazivu birača – u podne i u 17 sati, a prve izborne rezultate u 20 sati, ažurirat će ih svakih 30 minuta.
Župan šibensko-kninski Goran Pauk ima troje zamjenika, svima, pa i onome koji će se izabrati u nedjelju, mandati traju do svibnja iduće godine, kada će se održati redovni lokalni izbori.

20. travanj 2024 00:56