StoryEditorOCM
ŽupanijaTOMISLAV ČOLAK

Vrlo je znakovito da gradonačelnik Ćaćić i Nezavisna lista Marka Jelića nisu prijavili kandidacijsku listu za izbore za članove Vijeća MO

Piše šibenski.hr
27. studenog 2023. - 18:57

Priopćenjem se javnosti u ponedjeljak navečer obratio Tomislav Čolak, vijećnik u Gradskom vijeću grada Knina, kojeg prenosimo u cijelosti.

‘Dana 10. prosinca 2023. g. održavaju se izbori za članove vijeća Mjesnih odbora Grada Knina.

Zadnji izbori održani su još u travnju 2016. g. a mandat je članovima vijeća istekao u travnju 2020. godine.

Iako u Statutu Grada Knina jasno stoji kako se novi izbori moraju raspisati najkasnije 60 dana prije isteka mandata vijećnika, gradonačelnik Ćaćić i predsjednik Gradskog vijeća Miličević su pune tri i pol godine odugovlačili raspisivanje izbora i time svjesno kršili Statut Grada.

Tek nakon upornog traženja oporbe da se izbori raspišu napokon je, dakle nakon pune tri i pol godine, ta točka stavljena u dnevni red Gradskog vijeća i izbori su raspisani za 10. prosinac 2023. g.

Za provedbu izbora u gradskom proračunu predviđen je iznos od 40.000 eura.

Na izbore za članove vijeća Mjesnih odbora, u svih pet mjesnih odbora, prijavila se samo jedna kandidacijska lista i to lista Hrvatske demokratske zajednice.

Vrlo je znakovito da gradonačelnik Ćaćić i Nezavisna lista Marka Jelića nije prijavila kandidacijsku listu za izbore, kao ni njihov koalicijski partner u Gradskom vijeću, Samostalna demokratska srpska stranka.

To pokazuje pravi razlog zašto je g.Ćaćić odugovlačio i nastojao izbjeći izbore tj. pokazuje da je on itekako svjestan da je izgubio povjerenje građana Knina i da bi njegovi kandidati na izborima loše prošli.

Pritisnut da mora raspisati izbore, a bez elementarne političke kulture i hrabrosti da stane ispred biračkog tijela i suoči se s realnošću, odlučio se na perfidniji pristup tj. opstruirajući izbore a vjerujemo da će isto tako kukavički pokušavati ometati i omalovažavati rad Mjesnih odbora, uskraćivati im potrebna novčana sredstva za rad (jer po Statutu ima velike ovlasti nad vijećima) a sve u želji da dođe do raspuštanja vijeća Mjesnih odbora.

Gradonačelnik Ćaćić i predsjednik Gradskog vijeća Miličević trebali su već odavno podnijeti ostavke jer kako na čelu grada mogu biti oni koji su, u strahu od izbornog debakla na izborima za vijeća Mjesnih odbora, svjesno i namjerno kršili Statut Grada Knina, ponašajući se kao da je grad njihovo privatno vlasništvo.

Očito je da su svjesni da se njihova dosadašnja politika u upravljanju gradom pokazala neuspješna, da su ih građani pročitali i da se boje stanja na terenu. Jedino što im je ostalo, to su ostavke.‘ - napisao je u priopćenju Tomislav Čolak

03. svibanj 2024 06:44