StoryEditorOCM
Županijamarenda po murterski

Vrhunska i jedinstvena: Otkrijte domaću kuhinju i gastronomiju murtersko-kornatskog arhipelaga i pomozite malenoj Kiari Goršić

Piše šibenski.hr
15. prosinca 2021. - 12:45

U sklopu programa „Advent u Murteru“ koji će se održati 19.12. s početkom u 09:30h, odviti će se manifestacija „MARENDA PO MURTERSKI“.

Otkrijte domaću kuhinju i gastronomiju murtersko-kornatskog arhipelaga poznatu po različitim morskim delicijama pripremljenih od svježih namirnicama na krajnje jednostavan način, prema starim receptima, kažu u Turističkoj zajednici Općine Murter- Kornati.

Neka od tradicionalnih jela koja se često nađu na meniju otočana i koja će biti pripremljena na gastro eventu, a koja svakako treba probati su sočivo, brudet, sušena riba, maništrun, kozice u različitim umacima...

Gosti će moći uz kupnju pribora za jelo od 20 kuna degustirati i okusiti sva prezentirana jela.

Od murterskih ugostitelja sudjelovati će: konoba “Bain“, konoba „Boba“, „Burger house Muu“, „Mareta“, restoran „Fabro“, restoran „Fešta“, konoba „Levrnaka“, gostionica „Mate“, konoba „Malo Misto“, konoba „Piccolo“, restoran „Rebac“.

- Pozivamo sve zainteresirane da dođe i okuse vrhunsku i jedinstvenu murtersku kuhinju.

U ovom eventu humanitarnog karaktera sav prikupljen novac biti će uplaćen obitelji Goršić u svrhu liječenja djevojčice Kiare- ističu organizatori ove manifestacije.

26. travanj 2024 22:06