StoryEditorOCM
ŽupanijaBRAVO MOMCI

Vodički vatrogasci dobitnici su nagrade za najpothvat u 2023. godine, spasili su turiste iz vatrene stihije u Grebaštici

Piše Zdravko Pilić
15. lipnja 2024. - 21:18

U Varaždinu je danas održana svečana sjednica Hrvatske vatrogasne zajednice povodom proslave 160. obljetnice dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj.

Proslavi su prisustvovali: izaslanik predsjednika Vlade RH i potpredsjednik Vlade i ministar branitelja, Tomo Medved, izaslanik ministra obrane RH i državni tajnik Ministarstva obrane RH, Zdenko Jakob, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, potpredsjednik Sabora i predsjednik predsjedništva HVZ-a, Ante Sanader, počasni predsjednik HVZ-a Franjo Gregurić, predsjednik CTIF-a, Milan Dubravac, predsjednik Gasilske zveze Slovenije, Janko Cerkvenik, ravnatelj Državne vatrogasne škole, Berislav Hengl, župan Varaždinski Anđelko stričak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Dražen Jagić, članovi Vatrogasnog Stožera i Predsjedništva HVZ-a, županijski vatrogasni zapovjednici i predsjednici.

Dobitnici najpothvata u vatrogastvu za 2023. godinu su JVP Osijek za intervenciju u tvrtki Drava International i pripadnici JVP-a Vodice za spašavanje turista iz vatrene stihije. Posebno priznanje za požrtvovnost i nesebičnost u obavljanju vatrogasne djelatnosti dobio je Marijan Gajski, pripadnik JVP-a Našice koji je teško ozlijeđen pri gašenju požara u tvrtki Drava International - ovo uručenje popraćeno je snažnim pljeskom svih prisutnih uzvanika.

"Vodeći se činjenicom koliko je zahtjevan i opasan posao vatrogasaca, u zadnjih osam godina smo pristupili, ponajviše zahvaljujući gospodinu Sanaderu, u reorganizaciju sustava vatrogastva, koje je podržao predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i cijela Vlada, a kako bi vatrogastvo bilo samostalno u kreiranju politika i opremanju vatrogasaca‘ - kazao je potpredsjednik Vlade i ministar Medved.

14. srpanj 2024 06:08