StoryEditorOCM
Županija32. po redu

Vodice se nadaju početku sezone: prva veća manifestacija nakon popuštanja mjera trebala bi biti tradicionalni Uskrsni doručak

Piše Katarina Rudan
14. ožujka 2021. - 09:54

Turistička zajednica grada Vodica u svoj je program događanja u 2021. godini, koji je u odnosu na godine u kojima nije bilo pandemije COVID-19 vrlo skroman, kao prvi događaj uvrstila organiziranje 32. Uskrsnog doručka.

Ovu manifestaciju organizira TZ grada Vodica za sve goste i domaćine koji u vrijeme Uskrsa borave u Vodicama. Održava se na Uskrsni ponedjeljak, a to je ove godine 5. travnja

Da su normalna vremena bez virusa, trebao je to biti 33.Uskrsni doručak. Ali, kako je prošle godine zbog loše epidemiološke situacije i "loockdowna" u kojem je Hrvatska bila, događaj planiran za 13. travnja otkazan, održavanje 32. Uskrsnog doručka tek se očekuje. Da li će ga i biti ponovo će ovisiti o epidemiološkoj slici i mjerama koje će ili neće biti na snazi.

Da podsjetimo, Vodice i tamošnja Turistička zajednica s ostalim dionicima u turizmu, prva je na području Šibensko-kninske županije počela s organiziranjem uskrsnog doručka, a zadnjih desetak, i koju godinu više, tu su tradiciju uvele i druga mjesta i gradovi.

Vodička karitula

A na svečanom stolu na Trgu dr. Franje Tuđmana u Vodicama, na Uskrsnom doručku uz kroštule, fritule, bubice i ostale slastice, smokve, domaće likere, kuhana jaja, obavezno je bila velika originalna Vodička karitula. Turistička zajednica pobrinula bi se, osim dobre spize, Vodičanima i njihovima domaćim i stranim gostima pripremiti i bogat kulturni program u kojem su neizostavno sudjelovale članice vodičke KU Perlice i vodičke klape, a četo su u goste dolazila i KUD-a iz susjednih mjesta. Uvijek se računalo da nakon Uskrsa počinje turistička sezona pa bi u tim blagdanskim danima u Vodicama znalo, osim vikendaša i domaćih gostiju, biti više od 1000 stranaca.
 

25. travanj 2024 15:19