StoryEditorOCM
ŽupanijaOdluka Gradskog vijeća

Vodice razveselile roditelje: novcem iz proračuna kupit će se radni materijali za sve osnovnoškolce

Piše Šibenski.hr
4. kolovoza 2022. - 19:24

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Vodica odlučeno je da će se iz gradskog proračuna izdvojiti sredstva za kupnju radnih bilježnica, likovnih mapa, radnih materijala za vježbe i praktični rad, atlasa i zbirki zadataka iz matematike za sve učenike osnovnih škola koji imaju prebivalište na području grada Vodica.

To znači da će radni materijal dobiti svi osnovnoškolci koji pohađaju škole u Vodicama i Čistoj Velikoj, ali i učenici koji imaju prebivalište na području Vodica, ali se školuju u nekom drugom gradu na području Šibensko-kninske županije. Pravo na besplatni radni materijal ostvaruju i raseljene osobe kojima je odobrena privremena zaštita, sukladno Odluci Vlade o uvođenju privremene zaštite u RH za raseljene osobe iz Ukrajine, koja je na snazi od 7. ožujka 2022. godine.

image

Osnovna škola 'Vodice'
 

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Kako se navodi u Odluci o financiranju nabave radnih materijala za učenike osnovnih škola s prebivalištem na području grada Vodica u školskoj godini 2022./2023., na temelju utvrđenog broja učenika i specifikacije radnog materijala Grad Vodice će provesti postupak nabave ili sklopiti ugovor o donaciji sa svakom od osnovnih škola na području županije koju pohađaju učenici s prebivalištem na području Vodica.

Iznimno, pravo na financiranje radnog materijala mogu ostvariti i osnovnoškolci s prebivalištem na području Vodica koji se zbog naknadnog upisa ili drugih opravdanih razloga ne nađu na popisu. Oni će pravo ostvariti podnošenjem zahtjeva upravnom odjelu nadležnom za poslove socijalne skrbi. Odlukom je određeno da su sve osnovne škole dužne obaviti podjelu radnog materijala osnovnoškolcima te izvješće o isporuci dostaviti Gradu Vodicama, a obveze će se urediti međusobnim ugovorom.

19. travanj 2024 19:56