StoryEditorOCM
ŽupanijaFutsal, rukomet, košarka...

Vodice dogodine dobivaju novu sportsku dvoranu: ‘ Krovna konstrukcija je postavljena, problema ima, ali sve teče prema zacrtanom planu‘

Piše PSD.
25. prosinca 2022. - 13:28

Nova sportska dvorana koja se gradi na rubnom dijelu grada Vodica, u Račicama, dobila je i svoje konkretnije, završne obrise. Naime, prva faza gradnje pri samom je kraju. Postavljena je krovna konstrukcija, pristigli su i izolacijski materijali. Sve teče prema zacrtanom planu – tvrdi gradonačelnik Vodica Ante Cukrov.

I za javna događanja

– Imamo problema s nabavom i cijenama, ali unatoč tome radovi na dvorani privode se kraju – kazuje Cukrov za portal Infovodice

Podsjetimo, radovi na gradilištu nove sportske dvorane u Vodicama započeli su pretprošlo ljeto, točnije 12. srpnja 2021. godine. Projekt vrijedan 12 milijuna kuna, izradio je “Nop Studio” iz Zagreba dok je izvođač radova tvrtka “Minigradnja”.

Inače, sportska dvorana bit će namijenjena potrebama grada Vodica, što uključuje utakmice lokalnog rukometnog kluba, trening sportaša i rekreaciju građana. Projektirana je na način da po potrebi može zadovoljiti kriterije održavanja sportskih aktivnosti u rasponu od rekreativnih (komercijalnih), treninga, sve do službenih utakmica. Dvorana će imati terene za rukomet, košarku, odbojku ali i multifunkcionalnu malu dvoranu.

Trodijelna dvorana zadovoljava uvjete za raznovrsne sportske aktivnosti, ali i organiziranje raznih javnih i društvenih događanja. Predviđa se da će se u dvorani odigravati službene utakmice Prve hrvatske rukometne lige.

– Moram naglasiti kako smo pripremili troškovnik za drugu fazu radova koji ćemo financirati iz proračuna za 2023. godinu, a sve kako bi sportska dvorana bila dovršena u 2024. godini. Nadam se da će nas u tome podržati i vijećnici na sljedećoj sjednici kako bismo mogli nastaviti s opremanjem dvorane – zaključuje vodički gradonačelnik Ante Cukrov.

24. travanj 2024 06:41