StoryEditorOCM
ŽupanijaNATJEČAJ OTVOREN DO 14. STUDENOG

Vodice će sa 750 kuna mjesečno stipendirati novih 47 studenata

Piše Katarina RUDAN
5. studenog 2017. - 16:59


Gradonačelnica Grada Vodica dr. Nelka Tomić raspisala je natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima s administrativnog područja grada Vodica za akademsku 2017/2018.godinu.

Natječaj je otvoren do 14. studenog, a ukupno će biti dodijeljeno 47 stipendija u mjesečnom iznosu od 750 kuna.
Studenti, koji ispunjavaju kriterije propisane Pravilnikom o dodjeli studentskih stipendija i prođu na natječaju, stipendiju će primati u trajanju od 11 mjeseci, odnosno jedne akademske godine.

Inače, stipendije se dodjeljuju u četiri kategorije. Najviše. 35 stipendija, bit će dodijeljeno prema kriteriju uspjeha u prethodnom školovanju i izvanškolskim aktivnostima. Prema kriteriju socijalnog statusa i drugih socijalnih prilika, uz uvjet uspješnosti u dosadašnjem školovanju, dodijelit će se 10 stipendija.



Prema kriteriju uspjeha na međunarodnom natjecanju, što podrazumijeva osvajanje prvog mjesta na europskim i svjetskim prvenstvima, bit će dodijeljena jedan stipendija te jedna stipendija prema kriteriju upisa na preddiplomski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku.

Rang-liste

Stipendije prema ova dva kriterija dodjeljuju se izravno zaključkom gradonačelnice, pod uvjetom da kandidat ima najveći broj bodova. Za stipendije prema prva dva kriterija izrađuje se rang lista, a svaki natjecatelj-student može se natjecati isključivo i samo po jednom kriteriju koji izabere kao povoljniji.

Nakon zatvaranja natječaja, gradonačelnica će u roku od 15 dana nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva donijeti prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendije, koja će biti objavljena na oglasnoj ploči Grada Vodica te na internet stranici Grada.
Ako ne bude zadovoljan listom, kandidat će moći podnijeti pismeni prigovor u roku od osam dana.

U konačnici, gradonačelnica će odluku o prigovoru donijeti u roku 15 dana nakon isteka roka za prigovor i lista će tek tada postati konačna. Potom će uslijediti sklapanje ugovora o korištenju stipendije kojim će biti regulirana međusobna prava i obveze između stipendista i Grada Vodica.
 

20. travanj 2024 08:21