StoryEditorOCM
ŽupanijaSpomen na kornatske junake

Vodičani tradicionalno obilježavaju najveću tragediju u povijesti hrvatskog vatrogastva

Piše Toni Veljača
25. kolovoza 2022. - 11:19

Petnaest je godina prošlo od najveće tragedije u povijesti hrvatskog vatrogastva, pogibije vatrogasaca na otoku Kornatu. Od 13 vatrogasaca u skupini zahvaćenoj požarom, smrtno je stradalo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog.

U tragičnom događaju prije 15 godina živote su izgubili Dino Klarić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Ante Crvelin, Tomislav Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev Mikulin. Jedini je preživio Frane Lučić iz Tisnog.

Baš kao i prijašnjih godina, kornatska će se tragedija obilježiti i u DVD-u Vodice. Program počinje već u subotu, 27. kolovoza, kad će u Vatrogasnom domu Vodice u 15 sati biti održan Memorijalni fire combat "Srce kornatsko".

U nedjelju, u organizaciji DVD-a Vodice, tradicionalno će biti održan mimohod na Trgu hrvatskih mučenika u 17 sati. Organiziran je i odlazak na spomen-područje na Kornatima. U utorak, 30. kolovoza, brod put Kornata isplovit će s rive u Vodicama u sedam sati.

08. svibanj 2024 01:53