StoryEditorOCM
Županijabira se šef mista

Vlada raspisala prijevremene izbore za načelnika Rogoznice, DIP objavio rokove za prikupljanje kandidatura

Piše Šibenski.hr
2. siječnja 2022. - 10:23

Nakon što je Vlada za 13. veljače iduće godine raspisala prijevremene izbore za općinskog načelnika Rogoznice, Državno izborno povjerenstvo (DIP) u petak je podsjetilo na rokove važne za te izbore. Kandidature se rogozničkom Općinskom izbornom povjerenstvu (OIP) mogu podnositi od 14. do najkasnije 27. siječnja do ponoći.

Obrasci za postupak kandidiranja moći će se, počevši od 14. siječnja, preuzeti s mrežne stranice DIP-a www.izbori.hr. Najkasnije do ponoći 29. siječnja OIP će sastaviti i objaviti zbirnu listu pravovaljanih kandidatura u lokalnim medijima, na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici općine Rogoznica.

Danom objave zbirne liste počet će izborna promidžba koja traje do ponoći, 11. veljače. Nedjelja, 13. veljače, izborni je dan, glasuje se od 7 do 19 sati. Završetak izborne promidžbe rok je do kojeg kandidati za načelnika Rogoznice mogu prikupljati donacije, fizičke osobe pojedinom kandidatu mogu donirati do 30 tisuća, pravne do 200 tisuća kuna. Svaki kandidat na promidžbu može potrošiti do 40 tisuća kuna.

Iznenadna ostavka načelnika

O troškovima i donacijama kandidati za rogozničkog načelnika trebaju javnost izvijestiti u dva navrata, sedam dana prije izbora i 30 dana nakon njih, dakle zaključno 5. veljače, odnosno 15. ožujkom.

Podsjetimo, sredinom studenoga, samo par mjeseci nakon što je na redovnim lokalnim izborima dobio povjerenje Rogozničana, načelnik Marijo Mladinić (HDZ) podnio je ostavku, uz objašnjenje da to čini iz osobnih razloga.

– U funkciju općinskog načelnika sam ušao potpuno iskreno, s punim srcem i željom da napravim mnogo dobroga za sve mještane naše općine. Nažalost, svaki od stotina problema s kojima sam se svakodnevno susretao primao sam k srcu što je s vremenom jako negativno djelovalo na mene, moje zdravlje, život, obitelj – naveo je Mladinić ne otkrivajući stvarne razloge svog poteza.

25. travanj 2024 19:20