StoryEditorOCM
Županijačuvajte svoju kožu

Visoko na listi smrtnosti od melanoma: Odazovite se na besplatni preventivni pregled madeža!

Piše Šibenski.hr
24. svibnja 2024. - 18:53

La Roche-Posay, Hrvatsko dermatovenerološko društvo i Hrvatsko društvo za dermatološku onkologiju Hrvatskog liječničkog zbora treću godinu zaredom organiziraju javnozdravstveni projekt #SaveYourSkin u sklopu kojeg će se održati besplatni preventivni pregledi madeža za građane u Zagrebu, Vinkovcima, Đakovu, Virovitici, Ogulinu, Kninu, Metkoviću, Malinskoj na otoku Krku te Umagu.

Besplatni preventivni pregledi madeža održat će se u utorak, 28. svibnja, od 9 do 20 sati, na Trgu Ante Starčevića (Knin).

Hrvatska je među europskim zemljama na vrlo visokom, četvrtom mjestu po smrtnosti od melanoma, a stručnjaci ističu kako rak kože, ako se otkrije na vrijeme, u 99 posto slučajeva može biti izlječiv.

Stoga je cilj javnozdravstvene akcije #SaveYourSKin edukacija građana o pravilnoj zaštiti od sunca i prevenciji zloćudnih tumora kože s posebnim naglaskom na melanom.

Osim mogućnosti obavljanja pregleda madeža bez uputnice i besplatno, građani će dobiti i iznimno vrijedne, stručne savjete dermatologa.

U sklopu prošlogodišnje akcije #SaveYourSkin obavljeno je 811 pregleda madeža, od kojih se 25 pokazalo suspektnima na melanom.

14. lipanj 2024 17:20