StoryEditorOCM
ŽupanijaNEVJEROJATNA SITUACIJA

‘Više od sedam sati smo čekali kod Knina jer je autobusu pukla guma!?‘: putnici za Zagreb ogorčeni na FlixBus, najavljuju i tužbe

Piše Leo Kovačić
26. veljače 2022. - 20:34

Kako nam javljaju čitatelji, u okolici Knina odvijala se danas popodne prava drama putnika iz Splita prema Zagrebu. Naime, autobus tvrtke FlixBus krenuo je iz Splita u 12:30 sati, nakon pola sata kašnjenja, da bi mu kod Knina nakon svega sat vožnje pukla guma. Ništa neobično, reći ćete, no tu kreću problemi... Više od sedam sati čekali su na zamjensko vozilo!

- Išli smo prema Skradinu iz Kistanja jer je zatvorena autocesta. Onda nam je pukla guma, no vozači nisu imali adekvatan alat za promijeniti je. Naime, jedna od dizalica im nije radila pa nisu imali kako skinuti gumu koja je pukla. Od policije su uspjeli posuditi drugu i nekako vratiti kotač, no nakon desetak kilometara morali su opet zaustaviti autobus jer s njim nije bilo sve u redu - ispričao nam je Thomas Krstulović, jedan od putnika, koji zajedno s kćerkicom putuje u Zagreb.

Kako kaže, dugo vremena nisu uspjeli doći do odgovornih iz FlixBusa.

- Od vozača smo doznali direktne brojeve, no nisu poduzeli ništa. Zvali smo potom opet policiju da napravi uviđaj i provjeri kako je autobus u ovakvom stanju uopće mogao na cestu - dodaje ogorčeni Krstulović.

Nesretni putnici tako su ostali osuđeni na čekanje po hladnom vremenu.

- Rečeno nam je da će doći zamjenski autobus, da bi na koncu stiglo manje vozilo pa je više od polovice putnika i dalje ostavljeno na čekanju, među njima je bilo i dosta djece - dozanjemo od drugog putnika iz autobusa (podaci poznati redakciji, op.a.)

- Dijete mi putuje samo u Zagreb. Ovo je nevjerojatno, nitko nam se ne javlja na dežurne telefone. Nemamo se kome obratiti, ni kome se žaliti. Tek smo uspjeli dobiti govorni automat!? Neki ljudi iz autobusa su zvali i policiju - kazao nam je roditelj dječaka koji je trebao odavno stići u Zagreb iz Splita, no, eto, zapeo je u okolici Knina.

U međuvremenu, novi (treći) autobus pokupio je promrzlu skupinu putnika koja je planirala u glavnom gradu biti oko 17:30 sati.

Također, kako doznajemo, putnici su se međusobno povezali i prikupili potpise za moguću tužbu protiv prijevoznika.

14. travanj 2024 17:46