StoryEditor
ŽupanijaTjedan odmora vrijedan

Vikende u listopadu provedite u Nacionalnom parku ‘Krka‘: U njegovim ljepotama uživat ćete po promotivnim cijenama

Piše šibenski.hr
30. rujna 2020. - 08:52

Svi koji imaju slobodne vikende u listopadu i vole ih provoditi u prirodi, trebali bi ozbiljno razmišljati da ih rezerviraju za posjet Nacionalnom parku „Krka“. Naime, u tom nacionalnom parku u sklopu nacionalnog programa „Tjedan odmora vrijedan“ vrijede promotivne cijene ulaznica

- Svake subote i nedjelje u listopadu individualni posjetitelji mogu posjetiti Nacionalni park „Krka“ po promotivnoj cijeni ulaznice od 50 kuna za odrasle i djecu od sedam do osamnaest godina- kazala je Katia Župan, glasnogovornica NP-a Krka.

Akcijom Vikend u prirodi Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružuje se programu 'Tjedan odmora vrijedan', koji organiziraju Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica. Cilj programa je poticanje građana Republike Hrvatske na upoznavanje i posjećivanje različitih dijelova naše zemlje uz povoljnije cijene za brojne turističke proizvode, od smještaja, prijevoza i razgledanja znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.

„Nacionalni park 'Krka' ove je godine najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj. Veliki udio u tim brojkama dali su upravo domaći zaljubljenici u prirodu, a ovo je način da se taj pozitivan trend nastavi“, kazala je ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park „Krka“ Nella Slavica i dodala: „Naši ljudi naši su najbolji glasnogovornici i zato im želimo biti pristupačni, kako bi upoznavajući svoj zavičaj pomogli u njegovoj zaštiti i očuvanju.“

Kako ističu iz NP-a Krka, izmjena godišnjih doba najprimjetnija je u prirodi.

- U Nacionalnom parku „Krka“ svako je posebno, ali u jesen Krka ipak odijeva svoje najljepše ruho. Rijeka se nahrani kišama, a vjetar porazbaca lišće po stazama. Pravi je to ugođaj za šetnju poučno-pješačkim stazama ili vožnju biciklističkim rutama. Staze vode kroz očaravajuće krajolike očuvane prirode s kojih se pruža zadivljujući pogled na rijeku i njezine slapove, raznovrsnu vegetaciju i geomorfološke oblike stijena a opremljene su edukativnim tablama s informacijama o živom svijetu te kulturnim i povijesnim znamenitostima toga područja. Zato iskoristite ovu akciju i detaljnije se upoznajte sa svim onim što Nacionalni park „Krka“ jest i postanite njegovi glasnogovornici u zajednici, dijeleći znanje i vrijednost očuvanja okoliša- istaknula je Katia Župan, glasnogovornica NP 'Krka'.

Inače, od 1.  do 15. listopada Nacionalni park „Krka“ otvoren je za posjetitelje od 8  do 18 sati, a od 16. do 31. listopada od 9 do 17 sati.

item - id = 1047611
related id = 0 -> 1155643
related id = 1 -> 1152198
19. siječanj 2022 00:18