StoryEditorOCM
ŽupanijaVLADINA POMOĆ KNINU

Vijest koja je ostala "ispod radara": Za atletsku stazu 1,5 milijuna kuna

Piše Šibenski.hr
8. kolovoza 2017. - 15:03

Vlada je na 52. sjednici, koja je 4. kolovoza 2017. održana u Kninu, odlučila sa 1.500.000 kuna podržati projekt izgradnje atletske staze u Kninu.

Ta vijest je - zbog važnosti ostalih događaja na toj sjednici na kojoj je, među ostalim, usvojen i Prijedlog zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te prihvaćeno 14 ugovora u vrijednosti više od 180 milijuna kuna - ostala "ispod radara", a radi se o značajnom projektu jer je, prema podacima Središnjeg državnog ureda za šport, Šibensko-kninska županija jedna od deset hrvatskih županija koja nema atletsku stazu.

- Sa stanjem atletske infrastrukture u Hrvatskoj Središnji državni ured za šport upoznao je Hrvatski atletski savez u svom osvrtu koji je dio prikupljenih podataka za izradu nacionalnog programa sporta. Temeljem zaključaka Vlade SDUŠ će u izradi prijedloga državnog proračuna za 2018. godinu na svojim proračunskim pozicijama planirati iznos od 1.500.000 kuna radi izgradnje atletske staze u Kninu, stoji na internetskoj stranici SDUŠ-a.

Nacionalnim programom sporta utvrđuju se ciljevi i zadaće razvoja sporta, aktivnosti potrebne za provedbu tih ciljeva i zadaća te određuju nositelji razvoja i mjere kontrole njegove provedbe te će se u izradi ovog dokumenta, čije je donošenje u planu do kraja ove godine, kao jedan od ciljeva definirati i izgradnja, odnosno obnova atletske infrastrukture i u ostalim hrvatskim županijama.

04. svibanj 2024 23:58