StoryEditorOCM
Županijačestitke

Veliko priznanje za drnišku Srednju školu Ivana Meštrovića i nastavnicu Martinu Jerković

Piše Šibenski.hr
22. studenog 2022. - 11:10

Veliko priznanje pristiglo je Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš. Nastavnica Martina Jerković  dobitnica je nacionalne nagrade COMET 2022 za najbolji eTwinning projekt protekle školske godine projekt „Marko Marulić 500 godina prvotiska JUDITA“ u kategoriji strukovnih i umjetničkih škola.

- U projektu je prošle školske godine, uz našu školu učenice smjera ekonomist, sudjelovalo još 6 škola iz cijele Hrvatske. Agencija za mobilnost i programe Europske unije donijela je Odluku o dodjeli nagrada COMET za najbolje eTwiningove projekte u školskoj godini 2021./2022. u Hrvatskoj- kazali su iz drniške škole.

Svečana dodjela nagrade COMET 2022 održana je na godišnjoj eTwinning konferenciji 22.studenog 2022. godine, online u organizaciji Nacionalne službe za podršku eTwinningu Agencije za mobilnost i programe europske unije, "Uključiva škola iz snova: eTwinning za digitalno obrazovanje".  

Na vrijednosti provođenja eTwinning projekta u pozdravnom govoru ukazala je mr. sc. Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe. 

Dodjela je upriličena kroz objavu pobjednika i predstavljanje videozapisa nagrađenih projekata u pet kategorija: predškolski odgoj i obrazovanje, niži razredi osnovne škole, viši razredi osnovne škole, gimnazije i strukovne i umjetničke škole te kroz panel razgovor. Prijave su se ocjenjivale prema kriterijima: pedagoške inovacije i kreativnost, integracija projekta u kurikulum, suradnja među partnerskim školama, kreativna uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije, rezultati, učinak i dokumentiranje projekta. 

Sudjelovanje u eTwinningu donosi učenicima, nastavnicima i školi brojne vrijednosti koje mogu ostvariti kroz timski rad, dijeljenje primjera dobre prakse, prijateljstva i stručnih usavršavanja te priznanja za rad na razini lokalne zajednice i Europe.

30. ožujak 2023 06:19