StoryEditorOCM
ŽupanijaŠibensko-kninski župan Goran Pauk o događajima u Uzdolju i Đevrskama:

Veliko bogatstvo naroda šibensko-kninskog je u njegovoj raznolikosti. Nadam se brzom i efikasnom sankcioniranju ovih velikohrvatskih ‘junačina’

Piše šibenski.hr
22. kolovoza 2019. - 20:08
Osudi napada u kafićima u Uzdolju i Đevrskama, objavom na Facebooku pridružio se i šibensko-kninski župan Goran Pauk. Evo što je napisao:
- ‘I ove godine sam, po treći put, bija na liturgiji Preobraženja Gospodnjega u Manastiru Krka uz ugodno domaćinstvo vladike Nikodima Kosovića, Episkopa Dalmatinskog. Velika pravoslavna svetkovina sa lipom liturgijom na otvorenom prostoru manastira.
Uglavnom, veliko bogatstvo naroda šibensko-kninskog je u njegovoj raznolikosti. A te razlike su male i uz to pripadamo istoj kršćanskoj obitelji u kojoj razlike i različitosti ne bi trebale biti čimbenik razdvajanja već spajanja i skladnog zajedničkog življenja, a time i dobar temelj budućeg razvoja. I nekako u tom duhu ja održah i besidu na zajedničkom ručku i potom odoh doma kad eto nakon dva dana – hladan tuš. Sve ono šta činiš i radiš u duhu zajedništva ostane zasijenjeno divljanjem i iživljavanjem skupine pijanih i maskiranih faca nad ljudima srpske nacionalnosti koji su u kafićima, u Uzdolju i Đevrskama, družili se gledajući nogometne utakmice Zvezde i zamislite Dinama. Tužno i žalosno je da očito još postoje oni koji ne shvaćaju da smo rat vodili samo protiv onih koji su provodili velikosrpsku politiku na hrvatskom teritoriju, a govoriti drugačijim jezikom, navijati za drugi klub, slušati drugačiju glazbu ili biti Srbin u Hrvatskoj nije velikosrpska politika nego demokratska tekovina za koju smo se isto tako borili.
Zato se nadam brzom i efikasnom sankcioniranju ovih velikohrvatskih ‘junačina’, napisao je Pauk na Facebooku.
 
19. travanj 2024 15:56