StoryEditorOCM
Županijaprovodi lučka uprava

‘Veliki parapet‘ u Vodicama u novom sjaju: pri kraju druga faza projekta rekonstrukcije javne rasvjete

Piše šibenski.hr
17. ožujka 2024. - 12:57

Lučka uprava Šibensko-kninske županije privodi kraju drugu fazu projekta rekonstrukcije sustava javne rasvjete na lučkom području luka Vodice, na glavnom gatu poznatom kao “Veliki parapet”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 75.161,50 eura, a realizacija se odvija u dvije faze.

Prva faza projekta, koja je završena u prosincu 2023. godine, obuhvatila je zamjenu i postavljanje jedanaest novih rasvjetnih tijela, s ukupnom vrijednošću od 23.124,00 eura. Ova modernizacija rasvjete omogućila je značajne uštede električne energije, povećanje energetske učinkovitosti, smanjenje troškova održavanje, očuvanje ekosustava i poboljšanje komunalnog standarda.

U tijeku je izvođenje radova druge faze, tijekom koje se postavlja deset novih energetskih ormarića s internim brojilima. Analiza stanja na terenu pokazala je nedostatak priključne snage, što je rezultiralo potrebom za dokupom dodatnih 34 kW snage. Ukupni troškovi druge faze, koja će biti dovršena najkasnije do svibnja 2024. godine, iznose 52.037,50 eura uključujući i troškove za dokup priključne snage od 10.000,00 eura.

Financiranje cijelog projekta rekonstrukcije sustava javne rasvjete na Velikom parapetu u potpunosti pokriva Lučka uprava Šibensko - kninske županije. Kroz ovaj projekt Vodice nastavljaju unaprjeđivati svoju infrastrukturu, pružajući tako bolje uvjete kako za svoje stanovnike tako i za brojne posjetitelje te nautičare.

27. travanj 2024 10:59