StoryEditorOCM
Županijahumanitarni karakter

Večer Prominjana i Miljevčana u Zagrebu: ‘Zagrlimo se pred svima, neka vide da nas ima‘

Piše Zdravko Pilić
28. siječnja 2023. - 14:40

Petak, 17. veljače, u hotelu "Westin" u Zagrebu rezerviran je za Prominsko-miljevačku večer prijateljstva. Ova manifestacija, humanitarnoga karaktera, uključuje bogat glazbeni program, odličnu hranu i piće te druženje uz još bolje ljude, a počinje okupljanjem u 19 sati u predvorju hotela "Westin", te se nastavlja večerom koja počinje u 20 sati u Kristalnoj dvorani. Cijena ulaznice iznosi 25 eura, a svi zainteresirani za kupnju i rezervaciju mogu se obratiti na e-mail: maja.kopic@btravel.pro ili na telefon +385914802214.

Puno toga veže Miljevce i Prominu, jedanaest prominskih i sedam miljevačkih sela, kažu organizatori u Miljevačkom saboru i Zavičajnoj udruzi "Promina".

image

S proslave u Promini - u sredini načelnik Tihomir Budanko

Niksa Stipanicev/Hanza Media

– Dijelili smo zajedno srednjoškolske klupe u Drnišu, odlazili skupa na studije u Zagreb, međusobno se ženili i udavali, sklapali kumstva i prijateljstva, dolazili na slavlja i sprovode – prisjećaju se nadahnuto, podsjećajući kako su dijelili i omiljene župnike, počevši od nezaboravnog fra Luiđija Juranovića – koji je Miljevčanima bio ne samo duhovni otac, nego ih je i liječio, a djecu učio čitati i pisati – pa do fra Petra Pletikose, koji je bio župnik u Promini, i fra Ivana Maletića na Miljevcima.

Vežu ih i Visovac i Gospa Visovačka, zajednička hodočašća i zavjeti, pa su zato i ovu zajedničku večer, na inicijativu fra Ivana Maletića, planirali u subotu, uoči prve korizmene nedjelje. Čut će se tu pjesma naših – i vaših – KUD-ova, naći se mnogi naši ljudi, uglednici iz javnog, kulturnog i sportskog života, čak i neki od naših "vatrenih", do estradnih i TV zvijezda. Ali pozvani su i svi drugi jer će se tu otvoriti i brojne teme od zajedničkog interesa za podprominsko-miljevački kraj, od izgradnje "magistrale" od Oklaja do Širitovaca do drugih tema koje zbližavaju i povezuju jedne s drugim. Ideja je da druženje ima i humanitarni karakter, da se prihodom od prodaje ulaznica pomogne najpotrebitijima. Broj mjesta je ograničen, stoga organizatori pozivaju sve da se na vrijeme predbilježe. Da in ne bi poslin bilo ža!

image

S Miljevačkog sabora

Nikolina Vukovic Stipanicev/Hanza Media

– Dođite, i pozovite i svoje najbliže, rodbinu i prijatelje, neka dođu i vide sve ono čime se ponosimo, naše ljudstvo i prijateljstvo, našu tradiciju i bogatstvo pjesme, hrane, pića, ideja i projekata... – poručuju iz Miljevačkog sabora i Zavičajne udruge "Promina".

26. travanj 2024 22:07