StoryEditorOCM
ŽupanijaPožari u županiji

Već treći dan gori na području Suknovaca kod Okalja: zahvaćena je površina od 370 hektara trave, raslinja, borove i hrastove šume

Piše Šibenski.hr
21. kolovoza 2021. - 10:16

Najviše posla za vatrogasce jučer je bilo na području Šibensko-kninske županije, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Požar na otvorenom prostoru na području Suknovca kod Oklaja za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu u četvrtak iza 17 sati i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija, hrastova i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 370 ha.

U gašenju požara tijekom jučerašnjeg dana sudjelovalo je ukupno 77 vatrogasaca sa 27 vatrogasnih vozila iz JVP-a Knin, Drniš i Vodice, VZŽ Šibensko-kninske županije, DVIP Šibenik, DVD-a Drniš, Ružić, Promina, Sveti Juraj Kistanje, Dubravice, Ervenik i Knin te četiri zrakoplova Canadair i jedan zrakoplov Air Tractor. Požar su aktivno gasile zemaljske snage tijekom noći.

Jučer je oko 13 sati ŽVOC Šibenik je zaprimio dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Pakovog Sela. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 37 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš i DVD-a: Drniš, Zablaće, Promina. Unešić, Brodarica-Krapanj i Bilice te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i jedan Air Tractor.

Požar je lokaliziran u 18. 32  sati, a tijekom noći na dežurstvu su bili JVP Drniš s 6 vatrogasca i 2 vatrogasna vozila. Požar je ugašen u subotu ujutro u 5. 50 sati.

Nakon Šibensko-kninske, vatrogasci su imali najviše posla u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Požar otvorenoga prostora na otoku Hvaru na lokaciji Stari Grad (Rudina), za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu dana 18. kolovoza u 23.13 sati, je pod kontrolom vatrogasaca te se saniraju rubni dijelovi požarišta. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 80 ha.Tijekom noći na požarištu su ostale vatrogasne snage s otoka Hvara.

-Još jednom upozoravamo građane na zabranu paljenja bilo kakve vatre na otvorenom. Ukoliko primijetite dim ili požar odmah zovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

26. travanj 2024 08:26