StoryEditorOCM
Županijaovog petka

Vatrogasni dom Zlarin ugostit će zanimljive radionice na temu Hrvatskog centra koralja, evo o čemu će se sve raspravljati

Piše Šibenski.hr
11. svibnja 2022. - 15:31

Ovog petka, 13. svibnja, s početkom u 11 sati u Vatrogasnom domu Zlarin najavljene su radionice za sve zainteresirane građae na temu interpretacijskog i istraživačkog centra otoka Zlarina - Hrvatskog centra koralja.

Organizatori i voditelji radionica su tvrtka Urbanex d.o.o. - Ranko Lipovac i Ana Katurić te Goranka Horjan, ravnateljica Etnografskog muzeja u Zagrebu.

Prva radionica "Utjecaj projekta na zajednicu" usmjerena je na sudioničko upravljanje baštinom a namjera joj je prikazati višedimenzionalni pristup koji zahvaća četiri prepoznate domene utjecaja baštine na lokalnu zajednicu. U suradnji sa zainteresiranim dionicima pokušat će se dočarati dinamični kontekst koji ima presudan utjecaj na baštinu upravo kroz samo sudjelovanje ili nesudjelovanje stanovnika u području u kome se projekt implementira.

Druga, pak, radionica ."Što želim vidjeti u stalnom postavu Centra?" pozabavit će se novim trendovima u prikazu kulturne baštine, posebno njezinim nematerijalnim aspektima i propitati kako učiniti sve potrebno da u zadanim okvirima isporučimo najbolje rješenje. Jesu li naši očekivani posjetitelji sve digitalniji u načinu na koji se ponašaju te kako planiramo „uhvatiti“ njihovu pozornost? Jesu li ekološki osviješteni i što žele saznati o našem otoku? Što smatramo dovoljno zanimljivim da nađe svoje mjesto u postavu i kako smo sačuvali materijalnu i nematerijalnu baštinu koju želimo pokazati?

19. travanj 2024 09:49