StoryEditorOCM
Županijalungomare

Uređuje se obala u Vodicama: počeli radovi na šetnici od Vile Marijane do Tribunja vrijedni 1,7 milijuna kuna

Piše Katarina Rudan
12. ožujka 2022. - 13:27

Građevinska tvrtka "Sarađen" d.o.o. iz Stankovaca počela je s radovima na uređenju obalnog pojasa Punta-Blata-Bristak, odnosno izgradnju urbano opremljene šetnice od Vile Marijane do katastarske granice s Općinom Tribunj. Investitor je Grad Vodice, a vrijednost ugovorenih radova je nešto viša od 1,7 milijuna kuna, bez uračunatog PDV-a.

- Šetnica će biti duga 400 metara i široka četiri metara. Radovi uključuju javnu rasvjetu, klupe za šetače, zeleni pojas s drvoredom i tuševe na dvije lokacije, ali i uređenje jednog dijela plaže - kazao je Ante Cukrov, gradonačelnik Vodica.

Kako je ugovoreno, radovi bi trebali biti gotovi do 20. svibnja. Izgradnja urbano opremljene šetnice tek je uvod u kompletno uređenje plažnog pojasa.

image
Gradonačelnik Vodica Ante Cukrov s izvođačem radova na šetnici
Infovodice

- Napokon ćemo kultivirati i privesti svrsi ovo područje od Vile Marijane do Tribunja. Naime, plaže su naš glavni resurs turističke ponude u kojeg treba ulagati. Također, što se tiče šetnice, Općina Tribunj uredit će dio na svojem općinskom području, dakle od Vodica pa dalje i spojiti s već postojećom šetnicom Tribunj-Sovlja - rekao je za portal Infovodice gradonačelnik Cukrov.

Također, Grad Vodice u suradnji s Gradom Šibenikom planira produžiti šetnicu od kraja Srime prema Jadriji do kanala Svetog Ante čime će se dobiti jedna cjelina, lungomare od Tribunja do Šibenika koji će biti atraktivan tijekom cijele godine, a ne samo u sezoni.

25. travanj 2024 11:01