StoryEditorOCM
ŽupanijaZAPOČELI RADOVI

Uređenje Trga kneza Branimira: Vodički Đardin za advent u novom ruhu

Piše Toni Veljača
3. studenog 2022. - 08:38

Započeli su radovi na uređenju Trga kneza Branimira (Poljana ili Đardin). Postojeći elementi ivičnjaka, asfaltnih površina i betonskih zidova su prilično oštećeni, zbog čega se odlučilo na uređenje cijelog Parka.

Posao je povjeren tvrtki Sarađen d.o.o., a cijela investicija vrijedna je oko 1,2 milijuna kuna bez PDV-a. Cijeli posao, kako je kazao gradonačelnik Vodica Ante Cukrov trebao bi biti dovršen do početka adventa, koji će se, također ove godine, obilježiti u novouređenom Parku.

- Radovi bi trebali biti gotovi do početka adventa i vjerujem da će to biti ispunjeno, osim ako ne bude nekakvih većih problema - kazao je Cukrov.

image

Gradonačelnik Vodica Ante Cukrov
 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Hanza Media

Spomenimo i to da će se u sklopu obnove Parka, posaditi novo zelenilo, urediti nova javna rasvjeta, ali i dječje igralište.

- Dječje igralište će dobiti novu, antistresnu podlogu. Stabla koja se nalaze u Parku nećemo dirati, dapače, zelenilo ćemo i dodatno oplemeniti. Moram napomenuti da će se napokon, nakon dugo godina, urediti i sredina parka, tako ćemo dobiti jedan puno adekvatniji i uređeniji prostor - ističe prvi čovjek Vodica.

Novost je i postavljanje javne česme u Parku, koji bi trebao biti mjesto okupljanja tijekom cijele godine. Procjena je da će se na tom prostoru odvijati pedesetak događanja na godišnjoj razini.

- Cilj je da ovaj obnovljeni prostor što više iskoristimo, te da u njemu održavamo različite manifestacije i događanja. Postavilo se i pitanje oko gradnje terena za balote, ali mišljenja sam da ipak ovo nije najadekvatnija lokacija za to. Ipak, imamo drugu, potencijalnu lokaciju i trenutno radimo na idejnom projektu kako bismo i to realizirali - zaključio je gradonačelnik Cukrov.

16. travanj 2024 15:45