StoryEditorOCM
ŽupanijaPredani potpisi

Unutarstranački izbori u HDZ-u: I Dujić i Burić idu po novi mandat, Peran odustao od kandidature

Piše Davorka Blažević
3. studenog 2020. - 12:17

Nakon pandemijske pauze, u HDZ-u se nastavljaju unutarstranački izbori za lokalna stranačka vodstva na općinskim, gradskim i županijskim razinama, koji su trebali biti održani ovog proljeća. U ponedjeljak je potpise za kandidaturu predao Nediljko Dujić koji ide po drugi mandat šefa ŽO HDZ-a, a u njegovom su timu kao kandidati za potpredsjendike Danijel Mileta, Ivan Malenica, Josip Begonja i Robert Marić. Za valjanu kandidaturu trebalo im je 308 potpisa članova ŽO HDZ-a koji ih podupiru na izborima, a kako je navedeno u priopćenju za javnost, kandidat Dujić i njegov tim prikupili su značajno više potpisa.

Dan poslije, u utorak, 3. studenoga, potpise je Izbornom povjerenstvu u stranačkim prostorijama na Baldekinu, predao i kandidat za predsjednika šibenskog Gradskog odbora HDZ-a, Željko Burić, koji također ide po novi mandat.Potpise su predali i kandidati za potpredsjednike šibenske organizacije Paško Rakić, Ivana Vudrag i Mirko Čeko, kao dio Burićevog tima. Naravno, priopćeno je iz stranke, i kandidat Burić je znatno premašio 3 posto potpisa ukupnog broja članova stranke u Šibeniku. Burić je, zasad jedini kandidat za predsjednika šibenskog HDZ-a, no rok za podnošenje kandidatura, kako nam je sam kazao, prolongiran je do petka, 6. studenoga.


Izbori za novo vodstvo gradske i županijske organizacije održat će se 22. studenoga 2020.

-Ovo je nastavak procesa koji je bio obustavljen zbog pandemije, ali smo rok za podnošenje kandidatura, za sve koji to još žele učiniti, prolongirali do petka. Naravno, prethodno prikupljeni potpisi su važeći- rekao nam je Burić. A na pitanje što mu je motiv za još jedan mandat na čelu šibenskog HDZ-a, kratko je rekao:- Najsnažnija spona političke i izvršne vlasti, još kad se na to nadogradi kontakt s ministrima u Vladi, garancija je bržeg, kvalitetnijeg i uspješnijeg provođenja projekata u interesu grada. A ako me pitate koji će mi projekt u novom mandatu imati prioritet, to je bez premca uvjerljivo prvi, projekt Batižele. Tu smo odmakli već daleko i sad nas čeka najslađi dio priče, raspisivanje natječaja za izbor investitora. Već sam rekao, kad se prvo gradilište na Batiželama otvori to će za mene biti kraj posla, sve dalje ide po propisanoj proceduri, a ja sam svoje obavio i znam da smo tada dali pravu šansu gradu za razvoj- izjavio je Burić.

Zasad je i Nediljko Dujić jedini kandidat za predsjednika ŽO HDZ-a, a kako stvari stoje, vjerojatno će tako i ostati. Jer, svojedobni kandidat za tu funkciju Branko Peran, suspendiran (uvjetno isključen) iz stranke odlukom Suda časti na rok od četiri godine zbog javnih kritičkih opservacija TO Grebaštica o radu stranke, odustao je od kandidature.

- Neću se kandidirati zbog svih nastalih okolnosti, ali i zbog toga što ne želim da se nepotrebno dižu tenzije u stranci, a niti da se dalje blokira rad, pogotovo sad kad je raspušten temeljni ogranak HDZ-a Grebaštice koji sam vodio- rekao nam je Peran.

U redovne izbore za predsjednika ŽO HDZ-a kandidirao se, kako kaže, radi demokratičnosti samih izbora, jer smatra da je bolje da ima više kandidata.

- Moto moga rada i djelovanja je bio i ostat će, borba za bolje i pravednije društvo, jer najgori oblik očaja koji može zavladati u jednom društvu jest sumnja da je uzaludno živjeti pošteno. Ono što je neupitno, je da ću kao legalista poštivati donesenu svaku odluku legitimnih tijela stranke- poručio je Peran.

26. travanj 2024 04:59