StoryEditorOCM
Županijaopćina ne izdaje odobrenje

Ugroženo otvaranje potpuno obnovljene zgrade Vile Fenč u Primoštenu

Piše Promo
23. prosinca 2022. - 11:56

Društvo Metropolisz F1 iz Mađarske, podružnica Primošten, u cijelosti je završilo opsežnu obnovu objekta Vila Fenč u Primoštenu, vrijednu više od 2 milijuna EUR i započetu 2021.g., kojom se taj nekadašnji poznati primoštenski restoran, nakon dugo godina derutnosti, ponovo treba vratiti u život. Novoobnovljena Vila Fenč smještena je na atraktivnoj lokaciji uz obalu u samom starom gradu, a uz restoran, sadržava i nekoliko prostranih i luksuznih smještajnih jedinica kategorije pet zvjezdica.

Investitor je uvjeren da će otvaranje ovakvog ekskluzivnog objekta doprinijeti cjelokupnoj turističkoj ponudi Primoštena kao i općenito interesima lokalne zajednice, pogotovo kroz zapošljavanje dodatne radne snage.

Iako je Vila Fenč gotovo u potpunosti spremna za rad, investitor još uvijek nije u mogućnosti privesti kraju pripreme za otvaranje objekta iz razloga što Općina Primošten odbija izdati HEP-u odobrenje za zauzimanje javno prometne površine, radi iskopa kabelskog kanala, a radi priključenja na elektrodistribucijsku mrežu. Iako HEP ima ugovornu obvezu prema investitoru opskrbiti Vilu Fenč električnom energijom, s obzirom na nekooperativnost Općine i trenutno nepostojanje priključka na električnu mrežu koji je bitan i neophodan infrastrukturni uvjet za rad zgrade, investitor je nažalost onemogućen u realizaciji investicije u praktički zadnjem koraku, usprkos znatnim sredstvima utrošenim u renoviranje i iznimnoj vrijednosti i značaju objekta.

image

Potpuno je obnovljena vila Fenč u Primoštenu

image

Obnovljena je vila Fenč u Primoštenu

image

Ovako je izgledala vila Fenč prije obnove

image

Obnovljena vila Fenč u Primoštenu

image

Obnovljena vila Fenč u Primoštenu

26. travanj 2024 04:41