StoryEditor
ŽupanijaSkupljanje političkih poena

Udovičić dobio što je htio: Dujić predočio sve račune vodičkog HDZ-a u protekle četiri godine

Piše Branimir Periša
14. listopada 2020. - 13:19
Predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić sa spornim računima.  Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Marko Udovičić, vodički gradski vijećnik i predsjednik lokalnoga SDP-a dobio je uvid u račune Turističke zajednice. Ono što je zatražio, direktorica Anita Franin Pećarica mu je dostavila i ne znam što je drugo u pitanju osim neskrivenog politiziranja i namjere da prije lokalnih izbora neutemeljeno ocrni vodički HDZ da je na stranačke domjenke turistička zajednica potrošila 120 tisuća kuna. Tako je istup svoga kolege iz političkog života Vodica ocijenio Ante Cukrov Desto, predsjednik vodičkog HDZ-a i član Turističkog vijeća TZ na konferenciji za novinare, s čime se složio i Nediljko Dujić, predsjednik ŽO HDZ-a.

Dujić je novinarima predočio i sve račune vodičkog HDZ-a u zadnje četiri godine, odričući i najmanju mogućnost da je stranka posegnula za ikakvim novcem na koji nema pravo. Također, izjavio je da će predstavnicima medijima dati na uvid svaki stranački račun koji zatraže, kako bi se svi uvjerili da HDZ radi transparentno. Nećemo dopustiti uhodanu praksu da nas se neutemeljeno blati i proglašava kriminalnom organizacijom, poručuje Nediljko Dujić.

Udovičić je nekoliko dana prije javno istupio za govornicom županijskoga SDP-a optužujući TZ, Cukrova i gradonačelnicu Nelku Tomić, po funkciji predsjednicu TZ-a, da mu nisu dostavili podatke na što se troši javni novac TZ-a i umjesto toga u dopisu mu zaprijetili da će potegnuti sva 'pravna sredstva kako bi sačuvali ugled TZ i članova turističkog vijeća.' Šef vodičkoga SDP-a nazvao je to sumrakom demokracije i poručio da neće proći, pozvavši DORH da ispita stvar, dok je od prozvanih Ante Cukrova i Nelke Tomić zatražio da se povuku sa svojih dužnosti kako bi se osigurala neometana istraga o javnom novcu navodno potrošenom za potrebe lokalnog HDZ-a.

-Udovičić je htio napraviti aferu, a nitko od nas članova turističkog vijeća ne može dopustiti da ga se neutemeljeno blati. Zato je i dobio odgovor na koji se javno požalio, napomenuo je Cukrov, dodajući da je Udovičić, što je čudno za izabranog vijećnika gradskog vijeća, odgovor uporno tražio na krivoj adresi.

To nije Grad Vodice, budući da TZ ima svoja tijela, a glas gradonačelnice je samo jedan od devet, koliko turističko vijeće ima članova. Kada su ga iz gradske uprave uputili na direktoricu TZ koja mu je poslala što je tražio, i dalje je bio nezadovoljan, te je svoju objavu dostavio lokalnom portalu i prije te sjednice gradskog vijeća. S time postaje jasnije da mu je bilo najvažnije ispolitizirati i dignuti halabuku oko nečeg za što podatke može dobiti bilo koji građanin budući da su javni i to je Udovičiću bila prava namjera. Ili ni sam nije znao što traži, te se u svemu pogubio, kazao je Cukrov.

-HDZ nema ništa s turističkim zajednicama i to svakom treba biti jasno, napomenuo je Nediljko Dujić. Na kraju izlaganja upozorio je na društvenu štetnost glasina za čim je posegnuo i Udovičić, s porukom kolegama iz svijeta politike da se time ne služe kako bi ostvarili jeftine političke poene.

13. travanj 2021 03:24