StoryEditorOCM
ŽupanijaPuni k‘o šipak

Udarni je vikend - hoteli u Šibensko-kninskoj županiji popunjeni su gotovo do zadnjeg kreveta, nautički turizam kao prije korone

Piše PišeŠibenski.hr
31. srpnja 2021. - 18:27

Udarni je vikend, a na hrvatskim cestama velike su gužve i kolone automobila kako u pravcu mora tako i prema unutrašnjosti zemlje. Mnogi turisti za svoje su odredište odabrali Šibensko-kninsku županijiu u kojoj su hotelski kapaciteti popunjeni skoro do posljednjeg kreveta, javlja HRT.

U županiji trenutno se odmara preko 75 tisuća gostiju što je gotovo dvostruko više nego prošle godine u istom razdoblju. Najveće ugostiteljske kuće su na 95 posto rezultata u odnosu na rekordnu, "prijekoronašku" 2019. godine.

Nešto slabiji rezultati stižu iz obiteljskih smještaja i kampova, no zato ti iznajmljivači, napominje HRT, imaju odlične najave za nastavak sezone.

Najbolje rezultate pak bilježi nautički turizam.

Naime, Šibensko-kninska županija je vodeća županija u Hrvatskoj po broju nautičkih vezova.

U odnosu na lani, plus je čak od 84 posto u noćenjima, što je svakako iznad hrvatskog prosjeka i taj sektor je najbliže rezultatima ostvarenim u 2019. godini.

-U Šibensko-kninskoj županiji smo, što se nautičkog turizma tiče, trenutno skoro na razini iz 2019. godine. U odnosu na prošlu godinu bilježi se porast od čak 84 posto u noćenjima u nautici. To je iznad hrvatskog prosjeka - izjavio je naedavno šef HTZ-a Kristijan Staničić.

Tom je prigodom i direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić iznijela turističke brojke: u toj se županiji do prije par dana bilježilo 330 tisuća dolazaka, odnosno 2.3 milijuna turističkih noćenja, što je porast za čak 50 posto u dolascima i 40 posto u noćenjima u odnosu na prošlu godinu, a u odnosu na 2019. oko 65 posto.

23. travanj 2024 09:37