StoryEditorOCM
Županijarast cijene goriva

Učenici iz županije ostaju bez buseva do škola?! Prijevoznici se danas sastali sa županom Jelićem, evo što su poručili

Piše Šibenski.hr
28. ožujka 2022. - 17:44

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić i službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Lidija Bralić, sastali su se danas s predstavnicima autoprijevoznika s područja županije.

Zbog velikog povećanja cijena dizelskog goriva i konstantan rast ostalih troškova, pijevoznicima prijeti ugroza nastavka kontinuiranog poslovanja te prijevoza učenika, istaknuli su predstavnici autoprijevoznika u svojoj zamolbi za sastanak sa županom.

- Ugovori o prijevozu učenika osnovnih škola sklopljeni su krajem 2019. godine te su se do sada tri puta produživali, uz neznatnu izmjenu cijena prijevoza. U protekle dvije godine, od zaključivanja ugovora do danas, zbog pandemije i učestalih prekida redovite nastave imali smo značajan pad poslovanja i jako veliko smanjenje broja putnika. Teret epidemije i stalno povećanje cijena dizelskog goriva te ostalih troškova ostavilo je traga na likvidnosti svih autoprijevoznika - istaknuo je . Branimir Knez,  direktor Autotransporta d.o.o.

Zbog navedenih razloga i kontinuiteta poslovanja, prestavnici prijevoznika obratili su se županu zamolbom za pomoć.

Župan je pokazao razumijevanje za probleme s kojima se autoprijevoznici u zadnje vrijeme suočavaju te istaknuo kako će Županija razmotriti mogućnosti koje joj stoje na raspolaganju, a kako bi se problem donekle riješio te osigurao koninuitet prijevoza učenika.

15. travanj 2024 23:31