StoryEditorOCM
Županijaod 9. do 11. kolovoza

U Vodicama se organizira edukacija za spasioce za učenike sedmih razreda, evo kako se prijaviti

Piše Šibenski.hr
29. srpnja 2022. - 16:42

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice organizira edukaciju "Junior spasilac" za učenike sedmih razreda osnovne škole, koja će se održavati u Vodicama od 9. do 11. kolovoza. Tečaj je namijenjen osposobljavanju mladih kako bi se utjecalo na prevenciju nesreća vezanih uz vodu i more, a obuhvaća teorijski i praktični dio koji će se održati na gradskoj plaži u Vodicama.

– Edukativni dio sastoji se od instrukcija spašavanja u vodi. Tijekom spasilačkog obučavanja polaznici bi trebali uspješno svladati vještine u vodi poput plivanja, ronjenja, skokova, tehnika spašavanja i samospašavanja, zatim vještine koje budući spasioci moraju poznavati izvan vode, kao što su komunikacija s radiostanicama, ručni signali i međunarodna abeceda, te pružanje prve pomoći.

S djecom rade licencirani instruktori spasilačke službe i liječnik. Za sudjelovanje na edukaciji potrebna je prijava, dobra volja, ručnik i kupaći kostim, osigurani su svi radni materijali, doručak, osvježenje i ručak i puno smijeha i zabave. Sve zainteresirane roditelje i učenike Osnovne škole Vodice i Osnovne škole Čista Velika molimo da se prijave na mail Crvenog križa Vodice crvenikriz.vodice@gmail.com ili na 095 822 5658 Sami – objavljeno je na FB stranici Gradskog društva Crvenog križa Vodica.

20. travanj 2024 02:37