StoryEditorOCM
Županijagradsko vijeće

U Vodicama ove sezone nikad manje buke i nereda: ‘Policija i komunalci su cijelo ljeto bili na terenu, reagirali su na svaku dojavu‘

Piše Šibenski.hr
30. rujna 2022. - 18:07

Posljednja sjednica Gradskog vijeća Vodica generirala je brojna pitanja. Razgovaralo se o turističkoj sezoni, problemu s brojem parkirnih mjesta, kao i o izborima za novog ravnatelja dječjeg vrtića. Vijećnik NL Stipe Petrina Auror Friganović ponovno je aktualizirao problem buke u turističkoj sezoni. Zanimalo ga je što se napravilo u tom pogledu.

Gradonačelnik Ante Cukrov naglasio je da većih primjedbi na rad ugostiteljskih objekata tijekom sezone nije bilo. Naprotiv, komunalna služba u suradnji s policijom intervenirala je na svaku dojavu.

- Policija je zajedno s komunalnim redarstvom cijelo ljeto provodila nadzor nad ugostiteljskim objektima, a na mjestima gdje je buka bila izraženija interveniralo se na licu mjesta. Nekih većih primjedbi na rad ugostiteljskih objekata nije bilo jer su se lokali pridržavali pravila, a noćni klubovi radili su u svojim zatvorenim prostorima. Za razliku od prošle godine kada je bilo nereda po Malom parapetu te Plaži Vruje u noćnim satima, ove godine takvih situacija nije bilo. Ništa nije idealno, ali moram istaknuti kako se osobito na pozive građane promptno reagiralo - rekao je gradonačelnik Cukrov.

Propusta je bilo...

Vijećnicu Meri Bandl Valeš zanimalo je zašto je ista osoba Tina Valerija Storić izabrana na čelo dječjeg vrtića, unatoč tome što je, kako kaže, ista osoba u svom mandatu napravila više propusta u radu.

- Propusta je bilo i bit će ih, međutim, u slučaju dosadašnje ravnateljice nisam vidio ozbiljnije propuste. S obzirom na dugogodišnje iskustvo bivše ravnateljice, priklonio sam se mišljenju Upravnog vijeća. Međutim, svatko odgovara za svoj rad, pa tako i ravnatelji. Ako dođe do bilo kakvih grubljih povreda u radu vrtića, ja ću reagirati - kazao je Cukrov.

Vijećnik Marko Udovičić osvrnuo se na postavljanje fotonaponskih ćelija na krovove stanovnika Vodica. Kroz projekt “Suncem do energije” SDP priprema javne tribine o temama financiranja mikroelektrana i tehničke pomoći u pripremi i realizaciji izgradnje i stavljanja u funkciju fotonaponskih elektrana za privatne osobe. U drugoj fazi projekta planirano je osnivanje projektnog tima koji bi imao zadatak pomoći stanovnicima Vodica vezano za financiranje solara, kao i za samu tehničku pomoć prilikoma stavljanja solara u funkciju.

Uštediti što više struje

Udovičić je predložio gradonačelniku da se Grad aktivno uključi u ovaj projekt kroz sufinanciranje projektne dokumentacije. Gradonačelnik Cukrov podržao je inicijativu.

- Ono što će Grad učiniti zajedno s konzultantima i Županijom je da će se maksimalno uključiti u procese kako bismo postali energetski neovisni i smanjili troškove potrošnje električne energije na minimum - rekao je gradonačelnik.

Vijećnik NL Stipe Petrine Ante Gulin osvrnuo se na nelegalno parkiranje na području Vodica i Srime tijekom ljetne sezone.

Unatoč tome što je napisano poprilično kazni za nepropisno parkiranje, navedena mjera nije dala određenih rezultata. Na natječaj za “pauka” nitko se ne javlja i vrijeme je da se počne razmišljati o nekim alternativama.

- I dalje postoji problem parkiranja na mjestima koja nisu predviđena za to. Što se tiče nabave “pauka”, u pregovorima smo sa Šibenikom, tako da je moguće da će se taj problem rješavati “pauk” službom - zaključio je gradonačelnik.

18. travanj 2024 22:26