StoryEditorOCM
ŽupanijaNatječaji ministarstava

U Vodicama nova javna rasvjeta, Gaćelezima novo igralište, a vrtić Tamaris ide u energetsku obnovu

28. veljače 2017. - 12:49

Grad Vodice prijavio je i treći projekt na Javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći za 2017. godinu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koji se odnosi na razvoj komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda, obavještava portal Info Vodice.

Ovim se projektom planira uvođenje energetski učinkovitije i za okoliš manje štetne javne gradske rasvjete.
Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 1,5 milijuna kuna. Grad Vodice planira financirati izvođenje elektromontažnih i građevinskih radova, ali za nabavu novih rasvjetnih tijela očekuje pomoć u iznosu od 450.000,00 kuna od resornog ministarstva.

Grad Vodice prijavio je i dva projekta na Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije na Program podrške regionalnom razvoju. Uređenjem dječjeg igrališta u Gaćelezima dugoročno će se zadovoljiti potrebe djece i mladih za bavljenje sportskim aktivnostima te unaprijediti kvaliteta života u vodičkom zaleđu.

Igralište površine 1438 četvornih metara obogatit će život djece i mladih, omogućiti njihovo kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena, a u mjestu se nadaju da će se takvim novim sadržajima zaustaviti odlazak mladih obitelji. Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi gotovo 300 tisuća kuna kuna.

Iz istog programa Grad je zatražio i pomoć u financiranju energetske obnove jedinog gradskog Dječjeg vrtića Tamaris čime bi se postigle uštede.
Predviđena je izmjena krova, obnova fasade te ugradnja novog, energetski povoljnijeg sustava grijanja. Za ove će izmjene biti potrebno utrošiti 3,2 milijuna kuna, a od Ministarstva se traži pomoć u iznosu od milijun kuna.


 

02. listopad 2023 13:53