StoryEditorOCM
ŽupanijaNOVA ŠKOLSKA GODINA

U Vodicama će ove jeseni sjediti 63 prvašića, jedan manje nego lani. Tribunj i Čista Velika bilježe veći broj učenika

Piše Šibenski.hr
9. rujna 2022. - 13:41

Prvo školsko zvono označilo je početak nove školske godine i u Osnovnoj školi "Vodice", u čijim će klupama, kako prenose Infovodice, ove godine sjediti 63 nova prvašića, jedan manje nego lani.

Svečani prijem za prvašiće i priredba dobrodošlice održala se u holu škole, gdje je sve prisutne pozdravila ravnateljica Ivana Mikulandra, pritom zaželjevši svim učenicima, a prvašićima posebno, mnogo sreće u obavljanju svih školskih obveza.

Nakon priredbe koju su za prve razrede pripremili stariji učenici, sve je pozdravio i župnik don Franjo Glasnović. Obratio se djeci sa željom da u školi uz učenje i spoznaju nauče prvenstveno jezik ljubavi, te im uz Božji blagoslov zaželio radostan i ugodan početak škole.

Prvašići su nakon prijema zajedno sa svojim učiteljicama Marijanom Kalauz, Ivonom Šunjerga, Katarinom Pavić te Marijanom Roca krenuli u svoje razrede.

Ove godine u PŠ "Tribunj" krenulo je 17 učenika, šest više nego lani.

image

Prvi dan škole u Osnovnoj školi ‘Vodice‘

 

Infovodice

Spomenimo i to kako je grad Vodice osigurao besplatne radne materijale za osnovnoškolce. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća odlučeno da će se iz gradskog proračuna izdvojiti sredstva za kupnju radnih bilježnica, likovnih mapa, radnih materijala za vježbe i praktični rad, atlasa i zbirki zadataka iz matematike za sve učenike osnovnih škola koji imaju prebivalište na području grada Vodica.

To znači da će radni materijal dobiti svi osnovnoškolci koji pohađaju škole u Vodicama i Čistoj Velikoj, ali i oni učenici koji imaju prebivalište na području grada Vodica, ali se školuju u nekom drugom gradu na području Šibensko-kninske županije. Također, pravo na besplatni radni materijal ostvarile su i raseljene osobe kojima je odobrena privremena zaštita.

U Osnovnoj školi ‘Čista Velika‘ četiri nova prvašića

Ove školske godine u prvi razred Osnovne škole "Čista Velika" krenulo je četvero prvašića, dva iz Čiste Velike, te po jedan iz Krkovića i Gaćeleza.

Njihova učiteljica je Magdalena Biluš. Prvi dan su svečano obilježili uz kratki program bivših učenika učiteljice Magdalene.

– Imali smo čast da nas je posjetio župan Marko Jelić i njegovi suradnici te pročelnica Sanja Kumanović. Prvašima i učiteljici su uručili poklone (likovne kutije). Župan je obišao sve razrede i obratio se svim učenicima i njihovim učiteljima. Ukazao im je na važnost učenja i obrazovanja i zaželio nam svima uspješnu školsku godinu – poručili su iz Osnovne škole "Čista Velika".

Inače, školu pohađa ukupno 75 učenika u osam razrednih odjela. Nastava se odvija u jednoj smjeni, a novi ravnatelj je Darko Vlahov – dosadašnji učitelj informatike i tehničke kulture.

25. travanj 2024 20:05