StoryEditorOCM
Županijacrna bilanca

U velikom požaru potpuno izgorjelo 17 kuća! Ministar Božinović odgovorio šibenskim vatrogascima

Piše Toni Veljača
18. srpnja 2022. - 14:03

Nakon svečanog otvorenja projekta "Sigurna turistička destinacija 2022" u šibenskom kazalištu, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, obratio se medijima te objavio konkretne razmjere štete od požara koji je prije nekoliko dana poharao Zaton i Raslinu.

- Policijski izvidi su u tijeku. Prema mojim saznanjima napravljen je popis objekata koji je oštećen. Radi se o 30 oštećenih kuća, od kojih je 17 potpuno izgorjelo dok ih je 13 djelomično stradalo. Također, izgorjelo je devet brodica, sedam automobila, tri radna stroja te 21 pomoćni objekt.

Požar je napomenimo i to, jutros u 9 sati i službeno proglašen ugašenim. Ministar se također osvrnuo i na istup šibenskih vatrogasaca koji su izjavili da prilikom gašenja požara nisu imali dovoljno sredstava i opreme.

- Ono što je napravila naša Vlada kad govorimo o opremanju vatrogasaca na razini Hrvatske je bez presedana u odnosu na bilo koju Vladu prije nas. Mislim da je situacija dobra, ali se u ovom svemu moramo osvrnuti i na činjenicu klimatskih promjena, što je tema koju sam pokrenuo dan nakon požara. Klimatske promjene su ogroman problem, suše su sve veće i na tome moramo tražiti odgovore – zaključio je Božinović.

24. travanj 2024 18:56