StoryEditor
ŽupanijaVažna obavijest iz 'Vodovoda'

U većem dijelu Šibensko- kninske županije voda nije za piće! Uslijed velikih oborina zamutilo se izvorište Jaruga

Piše šibenski.hr
24. prosinca 2019. - 10:58

Uslijed obilnih oborina došlo je do zamućenja vode u izvorištima Jaruga i Miljacka, te je mutnoća iznad dozvoljenih vrijednosti, izvijestili su u ponedjeljak poslijepodne iz šibenskog 'Vodovoda i odvodnje'

- Takva voda se ne preporučuje za piće, jer nije sukladna Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju. Povećani stupanj zamućenosti je prirodna pojava na krškim područjima i obično traje nekoliko dana. Isporučena voda se redovno dezinficira. Unatoč tome što ovakva voda nije štetna za zdravlje, preporučamo da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži, te da se nakon toga bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje i sve druge sanitarne potrebe- kazala je Anita Vlaić iz šibenskog 'Vodovoda i odvodnje'.

Obavijest o zamućenju vode odnosi se na područje županije koje se opskrbljuje s izvorišta Jaruga a koje obuhvaća sve potrošače na području Šibenika prema Murteru i Stankovcima, zatim prema Rogoznici te dalmatinsku zagoru (Mirlović Zagora, Perković i Primorski Dolac) te Bukovica i Promina.

Također, preporuka o prokuhavanju vode ne odnosi se na Drniš i Knin.

Izdvojeno

21. siječanj 2021 19:45